Fyllerydsskogen

Fyllerydsskogen är kanske det närmaste och mest tillgängliga av Växjös alla friluftsområden. Tusentals besöker naturreservatet varje år för att motionera, promenera, spela golf, åka skidor eller plocka bär och svamp. 

Området används flitigt från morgon till kväll året runt av motionärer och skolor. Dessutom är föreningslivet mycket aktivt och bedriver här sin verksamhet inom idrott, scouting och friluftsliv året runt. Till reservatet går utmärkta cykelvägar, bland annat cykelstråket Växjö Runt.

Naturreservat Fylleryd är ett av Växjös mest varierande och utnyttjade rekreationsområden med det 11 km långa Trestugespåret samt det 5 km belysta elljusspåret med goda anslutningar. I Fyllerydsskogen finns det också gott om intressanta och promenadvänliga småstigar bland tallskog och blåbärsris.

Sedan 1992 finns kring gården Stora Fylleryd en golfbana som drivs av Glasrikets golfklubb. Tillgängligheten är mycket god. Området genomkorsas av en väg och parkeringsplatser finns i anslutning till klubbstugorna VAIS-torpet, Vokalen, Norrastugan och Fyllerydstugan.

Hälsoarena Fylleryd är en förenande aktör för föreningslivet i området.

Här kan du läsa mer om Hälsoarena Fylleryd.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 augusti 2017
Se och göra