Simning och bad

Njut av de många sjöarna och badplatserna runt om i Växjö kommun! Här finns gott om möjligheter till bad, fiske, båtliv, kanotpaddling och en massa härliga naturupplevelser. Till och med mitt i centrala Växjö!

Säkerhet och hälsa

Livbojar finns minst en på varje badplats. Livbåtar finns på badplatserna vid Evedal (gamla och nya stranden), Öjaby, Sandsbro (Helgasjön), Svanebro och Sikabacken.

Tillgänglighetsanpassning

Växjö kommun har idag tre tillgänglighetsanpassade badplatser, på Evedal och Öjaby camping samt Sandsbro badplats (Helgasjön). Badplatserna är utrustade med ramper och tillgänglighetsanpassade toaletter.

Sommarsimskola

Sommarsimskolan vänder sig till barn och ungdomar i åldern 6 -20 år och pågår under tre veckor på sommarlovet. Undervisningen sker dels i Växjö simhall dels vid friluftsbaden i kommunen. Läs mer om sommarsimskolan.

Naturistbad

Sommaren 2015 invigdes ett naturistbad vid Stora Pene. Badplatsen finns på Kronobergshalvön, en bit ifrån Hovshaga. Platsen är markerad med speciella skyltar för naturistbad, men även andra verksamheter finns på platsen. Det är därför viktigt att understryka att skyltarna alltså inte utgör något förbud för den som vill bada iklädd badkläder, eller på annat sätt nyttja platsen.

Fiske

För att fiska krävs fiskekort som kan köpas på Växjö Turistbyrålänk till annan webbplats. Det finns även en gratis app som heter "Fish Kingdom", som visar ett 50-tal vatten där det är intressant att fiska. Appen finns bara på engelska.
Ladda ner appen till iPhonelänk till annan webbplats   
Ladda ner appen till Androidlänk till annan webbplats 

Hundar

Hundar får inte vistas vid badplatserna. Istället finns särskilda hundbad på Hissö, på Växjösjöns västra strand, strax söder om Strandbjörket, i Sandsbro mellan båtklubben och badplatsen samt i Rottne. 

Vilda fåglar

Fåglarna finns där det finns föda och på vissa platser kan det bli ett problem. 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 mars 2018
Se och göra