Hundbad

Hundar får inte vistas på kommunens allmänna badplatser under sommaren, men det finns särskilda badplatser där din hund är välkommen att bada.

Visa hänsyn när du badar med din hund. Enligt de allmänna lokalaordningsföreskrifterna får hundar inte vistas på kommunens allmänna badplatser mellan den 1 maj och den 15 september. Runt om våra badsjöar finns många vikar och andra platser, med möjlighet till bad, som inte är offentliga badplatser och som därför inte anges i de lokala ordningsföreskrifterna. På de platserna är det tillåtet att bada med sin hund. Dessutom finns några, av kommunen iordningställda, hundbadplatser.Dessa regler gäller inte ledarhundar för synskadade eller service- och signalhundar för funktionshindrade. I övrigt gäller de kommunala ordningsföreskrifterna för Växjö kommun.I listan nedan hittar du kommunens hundbadplatser:

  • Hissö, norra delen av ön
  • Växjösjöns västra strand, strax söder om Strandbjörket
  • Sandsbro mellan båtklubben och badplatsen
  • Ingelstad Sikastrand, nära Sikabacken ca 100 m från dansbanan (koordinater: N6292690, E144287.)

Man bör vara försiktig och undvika bad, särskilt för hunden, vid pågående algblomning. Hundar kan vara särskilt känsliga, vistas ofta på grunt vatten där algerna ansamlas. De får dessutom i sig mycket vatten, som kan vara giftigt vid algblomning, när de slickar pälsen.  På badplatskartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster markeras hundbaden med orange prick. 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 oktober 2017
Se och göra