Parkourpark Spetsamossen

Parkourparken är Spetsamossens senaste tillskott. Med kroppen som träningsredskap tar du dig över hinder i form av betongväggar, stålställningar, rep och stockar.

Parkour betyder konsten att röra sig på franska och är ett sätt att röra sig så fritt och obehindrat som möjligt i natur- och stadsmiljöer med enbart kroppen som hjälpmedel. Parkour grundades i slutet av 1980-talet i en av Paris mindre förorter. I Sverige finns det över 10 000 utövare och omkring tio riktiga parkourparker. Och fler tillkommer hela tiden. Växjös parkourpark är en av de största och modernaste anläggningarna i Sverige.

Parkourparken på Spetsamossen innehåller över 30 olika hinder eller så kallade konstruktioner. Det är allt från väggar i betong och ställningar i stål till rep och bänkar. Förhoppningen är att kunna erbjuda en miljö som passar alla, oavsett om man är nyfiken motionär eller inbiten utövare av parkour.

Parkour i världen

Parkour grundades i slutet av 1980-talet i en av Paris mindre förorter. Träningsformen har inspirerats av flera olika träningsmetoder och filosofier, bland annat den militära hinderbanan på 1960-talet.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 oktober 2017
Se och göra