Kastanjen

Hos oss på Kastanjen så träffar du dina kompisar och gör olika aktiviteter tillsammans med dem.

Vi spelar till exempel spel eller TV-spel, tittar på film och lyssnar på musik. Vi har en buss och kan åka på utflykter och vi är ofta på fritidsgården Furutå.

Det är viktigt att du trivs hos oss. Därför är vi noga med att du får komma med i en grupp med kompisar som är lika gamla som du och har ungefär samma intressen.

Vi vill att Kastanjen ska vara så likt ett vanligt hem som möjligt. Därför är det till exempel personalen som tillagar all mat. Du har eget rum när du är här. Det finns totalt sex stycken sovrum, gemensamt kök, vardagsrum samt en uteplats.

Så långt det är möjligt planerar vi hjälpen efter dina och din familjs behov och vårt mål är att du ska utvecklas och få ett bra självförtroende.

När får jag vara på Kastanjen?

Kastanjen har öppet varje dag i veckan och det finns alltid personal som kan hjälpa dig om du behöver det. Du kan se när du kan komma till Kastanjen på det LSS-beslut du har fått från din handläggare.

Vilka arbetar på Kastanjen?

Vi som arbetar på Kastanjen är utbildad personal och har god kunskap om autism och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi använder både TEACCH och teckenkommunikation och vi har stor erfarenhet av barn med olika funktionsnedsättningar.

Du får en kontaktman som lär känna dig extra bra och har regelbunden kontakt med dina föräldrar. 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2017
Stöd och omsorg