Cykelkampen

Den europeiska tävlingen för vardagscyklister, Cykelkampen, som pågått under hela maj har avslutats.

Av totalt 52 europeiska städer/kommuner slutade Växjö på fjärde plats i kategorin "Bästa cykelstad". I Sverige hamnade Växjö på andra plats.

I år var tredje året som Växjö kommun deltog i Cykelkampen. Med närmare 900 registrerade vardagscyklister har det cyklats totalt 78 681,4 kilometer varav 70 269,2 inom kommungränsen. Det motsvarar cirka två varv runt jorden.

Detta gav Växjö fjärdeplatsen i den europeiska utmaningen och en andraplats i Sverige i kategorin "Bästa cykelstad". Den svenska utmaningen vanns av Umeå som även knep tredjeplatsen i den europeiska tävlingen.

I år var 892 vardagscyklister registrerade i tävlingen, vilket är drygt 100 fler än 2016. Årets totala sträcka på 78 681,4 kilometer innebär bland annat; att om dessa cyklister istället kört bil hade de släppt ut cirka 9 400 kg koldioxid och det hade funnits färre lediga p-platser.

Totalt i European Cycling Challenge har det cyklats hela 5 438 717 kilometer. "Bästa cykelstad" blev Gdansk i Polen, följt av Telšiai i Litauen och med Umeå på tredje plats.

Se hela resultatlistan på tävlingens officiella hemsida här.länk till annan webbplats

Vinnarna av presentkort

Växjö kommun lottade ut fem presentkort á 1000 kronor bland de deltagare som cyklade 100 kilometer eller mer. Presentkorten gäller hos valfri cykelhandlare i Växjö kommun. Vinnarna av presentkorten är:

Lars Johansson

Susanne Werner

Rasmus Leo

Lars Arvidsson

Andrei Hrabun

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2017
Trafik och stadsplanering