Hovs park

Idétävlingen för området vid nuvarande Hovslund i centrala Växjö är nu slutförd och juryn har utsett ett vinnande bidrag. Och vinnare är företaget APP och deras bidrag Hovs park.

Bild på hus, träd

Illustration: FOJAB Arkitekter

Det är nu klart att det blir APP Properties som tillsammans med FOJAB arkitekter utformar framtidens boende för äldre i området kring nuvarande Hovslund i Växjö. APP:s koncept, som vann den idétävling som genomförts under 2017, heter Hovs Park och blir ett unikt kvarter för målgruppen 55 +. Här kommer finnas olika boendeformer för äldre med både trygghetsboende, hyresrätter och bostadsrätter och eventuellt också ägarlägenheter.

Bostäder vid en gata.

Illustration: FOJAB Arkitekter

Totalt kommer 170-200 stycken bostäder byggas. Det kommer bland annat också finnas en förskola, en restaurang, ett gym, en pool och andra möjligheter till aktiviteter, i kvarteret.

Växjöbostäder kommer nu att slutförhandla med APP och sedan påbörja försäljningsprocessen. Planerad byggstart blir hösten 2018 och området kommer stå helt klart efter cirka tre år. Men inflyttning kommer ske succesivt.

Klicka här för att se bild på situationsplanen.

Hovs park förskola och punkthus.

Illustration: FOJAB Arkitekter

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 september 2017
Trafik och stadsplanering