Nyheter

Publicerad 18 december 2018 10:08 E-tjänst för bygglov avstängd framöver I början av 2019 får Växjö kommun en ny e-tjänst för att ansöka om bygglov och göra anmälan. Fram till dess kommer ingen e-tjänst för bygglov vara tillgänglig. Nya och pågående ansökningar sköts via e-post.
Publicerad 17 december 2018 14:14 Växjös kommunkalender - snart i din brevlåda! För några år sedan stoppade vi vår miljökalender, som hade delats ut till samtliga hushåll i Växjö kommun, i malpåse. Vi fick då ett par hundra samtal, mejl och meddelanden från invånare som saknade den.
Publicerad 17 december 2018 14:08 Vem är Växjös hjälte nummer fyra? Från och med i år sprider Växjö kommunkoncern information om gemensamma utmaningar och aktiviteter, med hjälp av korta filmer som kommer en gång i kvartalet. Filmerna kompletterar annan information som sprids om temat ut till medarbetarna.
Publicerad 14 december 2018 14:10 Avgiftsfria bussresor vecka 51 För ett tillgängligt centrum och ökad framkomlighet bjuder nu Växjö kommun på avgiftsfria bussresor. Det gäller resor med Växjös stadsbussar med start från 17 till och med 23 december.
Publicerad 14 december 2018 12:30 Förtydligande av nya rutiner för betalning av fakturor för sophämtning Växjö kommun har nyligen skickat ut information om nya rutiner för betalning av fakturor för sophämtning. Anledningen till förändringen är att Växjö kommun från och med 2019 bildar ett kommungemensamt avfallsbolag, Södra Smålands avfall och miljö, som ska sköta sophämtning och fakturor för avfall.
Publicerad 14 december 2018 09:21 Vattenläcka i Braås Idag fredag 14 december är det en vattenläcka i Braås. På grund av arbetet med att laga läckan kan det bli missfärgat vatten i kranen i området kring Lejens väg, Smedjegatan och Lottas väg. 
Publicerad 13 december 2018 09:00 Förslag till nya P-tal i Växjö ut på remiss Igår, onsdag 12 december, beslutade byggnadsnämnden om att skicka ut ett nytt förslag till P-tal i Växjö kommun på remiss. Syftet är att öka tillgänglighet och bidra till ett hållbart samhällsbyggande.
Publicerad 12 december 2018 16:26 Beviljat bygglov för Växjö station och kommunhus Idag, onsdag 12 december, valde byggnadsnämnden i Växjö att säga ja till bygglov för Växjö station och kommunhus enligt arbetsutskottets förslag.
Publicerad 12 december 2018 13:09 Klart med nybyggnation och drift av servicebostäder i Växjö Växjö kommun, nämnden för arbete och välfärd, har upphandlat nybyggnation och drift av bostäder med särskild service på två olika tomter i Växjö. Det är första gången kommunen genomfört upphandling som omfattar både nybyggnation och drift av serviceboende. Omsorgsföretaget Nytida AB  ska på uppdrag...
Publicerad 11 december 2018 15:59 Isbanor för de skridskosugna Vill du åka skridskor i Växjö finns det olika alternativ. När kylan slår till spolar kommunen flera planer i olika områden. Men det finns även andra alternativ, för den som inte orkar invänta minusgrader.
Publicerad 11 december 2018 10:00 Elever delaktiga i nytt cykelprojekt Andelen barn som cyklar till skolan minskar. Elever från fyra skolor i Växjö kommun kommer därför själva få vara delaktiga i ett nytt projekt som Växjö kommun sätter igång med under nästa år, där hållbart resande och trafiksäkerhet ligger i fokus.
Publicerad 7 december 2018 12:44 Föräldrakurs för dig som är tonårsförälder Vi hjälper dig att förstå ditt barns utveckling. Kursen startar i januari och kostar dig ingenting.
Publicerad 6 december 2018 16:04 Cykellysen för fler vintercyklare Under torsdagseftermiddagen delar Växjö kommun ut cykellysen vid Vattentorget i Växjö. Detta för att uppmuntra cyklister att fortsätta cykla även under vinterhalvåret och för att hjälpa dem att synas i mörkret.
Publicerad 5 december 2018 09:20 Tillsammans gör vi Earth Week 2019 Earth Week är en vecka med fokus på miljö- och framtidsfrågor. En vecka där alla kan mötas kring en grön och hållbar framtid i Växjö. Växjö kommun bjuder in företag, organisation, förening och universitet att vara med och arrangera program under veckan.
Publicerad 4 december 2018 16:39 Miljö och mångfaldsfrågor samlas i ett Hållbarhetsutskott Inför nästa mandatperiod kommer Integrations- och mångfaldsberedningen samt Miljö- och hållbarhetsberedningen att ersättas med ett Hållbarhetsutskott som kommer ligga direkt under kommunstyrelsen.
Publicerad 4 december 2018 16:30 Klart med nytt naturreservat vid Hovshaga Kommunstyrelsen sa idag ja till att bilda ett nytt naturreservat vid Hovshaga i Växjö. Det nya naturreservatet blir Växjö sjunde kommunala naturreservat.
Publicerad 4 december 2018 10:00 Ny lagändring i bygglovshantering börjar gälla 1 januari I somras röstade riksdagen ja till regeringens förslag till reduktion av avgift för lov, förhandsbesked och anmälan. Lagförändringen börjar gälla efter årsskiftet.
Publicerad 3 december 2018 13:00 Växjö kommun inför cykelöverfarter Från och med i dag, måndag den 3 december införs cykelöverfarter i Växjö stad. Den nya trafikregeln införs för att öka säkerheten och underlätta framkomligheten för cyklister i trafiken.
Publicerad 3 december 2018 09:00 Detaljplan för stort antal parkeringar utsänd för samråd Idag sändes detaljplaneförslaget för Växjö 10:35 på Väster ut för samråd. Syftet med förslaget är att skapa förutsättningar för byggrätt till p-platser för cykel och bil samt bostäder.