Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Årets cykelvänligaste arbetsplats utsedd

Under ett år har 38 arbetsplatser gjort upp om titeln Cykelvänlig arbetsplats 2017. I lördags var
det prisutdelning på Kampaängen i Växjö och vinnare blev Arkitektbolaget.

Cykelvänlig arbetsplats är en utmärkelse som ska uppmuntra och motivera arbetsgivare och arbetsplatser att erbjuda sina anställda bra förutsättningar för att kunna cykla till och från jobbet och i tjänsten. Utgångspunkten för utmärkelsen är webbplatsen cykelvanligare.vaxjo.se Länk till annan webbplats. där arbetsplatsers "cykelvänlighet" avgörs av hur många cykelvänliga kriterier som uppnås. Kriterierna handlar om sådant som kan underlätta cyklandet för de anställda, till exempel att kunna erbjuda möjlighet att duscha och byta om, säkra cykelparkeringar, tjänstecyklar, tillgång till cykelpump med mera.

Under lördagen arrangerades en cykelfest av Växjö kommun tillsammans med Korpen. Alla anställda på företag som deltar i kampanjen Cykelvänlig arbetsplats eller projektet Hållbart resande var inbjudna tillsammans med sina
familjer. Förutom cykel-tipsrunda och en femkamp med cykeltema så korades även årets cykelvänligaste arbetsplats. Priset delades ut av Växjös borgmästare Bo Frank och gick till Arkitektbolaget. På andra plats kom Växjö hälsoforum och på tredje plats kom Miljö- och hälsoskyddskontoret.

Totalt har 38 arbetsplatser med sammanlagt 3853 anställda har varit med i årets omgång. I november drar en ny omgång av Cykelvänlig arbetsplats igång.

Senast uppdaterad: 10 februari 2022