Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Marcus Holmqvist ny säkerhetschef

Det är nu klart vem som blir Växjö kommuns nye säkerhetschef. Han heter Marcus Holmqvist och kommer närmast från Älmhults kommun.

På Älmhults kommun arbetade Marcus Holmqvist som kris- och säkerhetssamordnare i fyra och ett halvt år. Innan dess var han risk- och säkerhetshandläggare på Östersunds kommun i fyra år.

Marcus Holmqvist börjar 1 november för introduktion och överlämning för att 1 februari 2018 börja på heltid. Arbetet innebär att vara chef för kommunens säkerhetsgrupp och matrisansvarig för förvaltningarnas och bolagens säkerhetsombud.

Arbetet innebär bland annat att det vid en incident eller kris finns inarbetade processer, metoder och arbetssätt, men ansvarar också för det förebyggande arbetet.

- Jag ser mycket framemot att börja arbeta på Växjö kommun och leda arbetet inom säkerhet och beredskap. Jag hoppas jag kan bidra till att utveckla arbetet för att invånare och besökare i Växjö ska känna sig ännu tryggare och stötta kommunens verksamheter i att utveckla sin förmåga att förebygga och hantera negativa händelser, säger Marcus Holmqvist.

Bild: Älmhults kommun.

Senast uppdaterad: 10 februari 2022