• Startsida
  • / Nyheter
  • / Möjligheterna för 170 bostäder och 800 parkeringsplatser prövas

Möjligheterna för 170 bostäder och 800 parkeringsplatser prövas

3D-modell av kvartersområde med lägenhetskomplex.

Tidigare i år presenterade företaget APP Properties en idé för en del av fastigheten Växjö 10:35, det vill säga området mellan Askelövsgatan och järnvägen där det idag är parkering.

APP:s förslag är nu klart för beslut i kommunstyrelsen och presenterades idag av Växjö kommun, Vöfab och APP. Förslaget innebär en ny byggnad där lägenheter kombineras med ett parkeringsgarage. Parkeringsgaraget ska innehålla 800 parkeringsplatser och ligga under de 170 lägenheterna.

Förslaget är uppe för beslut på kommunstyrelsen 7 november då avsiktsförklaringen mellan Växjö kommun, APP och kommunens fastighetsbolag Vöfab ska godkännas. Avsiktsförklaringen innebär att en ny detaljplan för området ska tas fram för kvarteret Fabriken, där även bostäder finns med. Den innebär också att APP och kommunens fastighetsbolag Vöfab, ska ta fram ett avtal för hur arbetet skall bedrivas med detaljplan och genomförande. Avsikten är att Vöfab blir ägare av parkeringshuset och APP av lägenheterna. Tidsplanen är att ett nytt parkeringshus skall stå klart vid årsskiftet 2020-2021.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2017