• Startsida
  • / Nyheter
  • / Säkrare övergångar för gång- och cykeltrafikanter på Ulriksbergspromenaden

Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Säkrare övergångar för gång- och cykeltrafikanter på Ulriksbergspromenaden

På torsdag 26 oktober påbörjar vi arbetet med att bygga upphöjda cykelpassager längs Ulriksbergspromenaden, mellan Wieselgrensgatan och Västerledsrondellen. Vi gör detta för att öka säkerheten för gång- och cykeltrafikanter.

Arbetet kommer att påverka framkomligheten i området under hela byggtiden. Den 26 oktober kommer vi att stänga av den södergående trafiken från Folkungagatan i riktning mot Västerledsrondellen. Biltrafiken leds om via Viktor Rydbergsgatan – Arabygatan – Storgatan. Gång- och cykeltrafikanter har möjlighet att ta sig förbi vägarbetet men uppmanas att följa skyltning på plats.
Mellan 16 november till 24 november stängs Ulriksbergspromenaden i norrgående färdriktning mellan Storgatan och Folkungagatan. Trafiken leds då om via Storgatan – Arabygatan – Mörners väg.

I etapp två kommer vi att stänga av Folkungagatan i korsningen mot Ulriksbergspromenaden och leda om trafiken via Viktor Rydbergsgatan. I etapp tre stänger vi av Wieselgrensgatan i korsningen mot Ulriksbergspromenaden.
Omledning av trafiken sker via Viktor Rydbergsgatan – Borgmästaregatan.

Projektet beräknas vara färdigt vecka 50. För aktuell information om trafikstörningar gå in på vaxjo.se/trafikstorningar.

Senast uppdaterad: 10 februari 2022