Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Vilken blir Växjös cykelvänligaste arbetsplats 2018?

Nu drar en ny omgång av Cykelvänlig arbetsplats igång. Vi vill att Växjö ska bli en riktigt bra cykelstad. Därför uppmuntrar vi arbetsplatser som underlättar för medarbetare som cyklar.

En viktig del i det arbetet är utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats som delades ut för första gången i september 2017. Alla arbetsplatser med minst fem anställda är välkomna att delta i den nya omgången som drar igång den 1 november. Vinnaren koras i september 2018.

Utgångspunkten är en webbplats där arbetsplatsers cykelvänlighet avgörs av hur många cykelvänliga kriterier som uppnås. Kriterierna för utmärkelsen handlar om sådant som kan underlätta cyklandet för anställda. Det kan till exempel handla om att kunna erbjuda möjlighet att duscha och byta om på arbetsplatsen, tillhandahålla
tjänstecyklar eller säkra cykelparkeringar.

Arbetet med kriterierna pågår hos arbetsplatserna till slutet av augusti 2018. Alla arbetsplatser som uppfyller kriterierna för en av tre nivåer får utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats. En jury beståendes av Växjö kommun näringslivskontor och trafikenhet samt cykelföreningar i Växjö korar sedan Växjös cykelvänligaste arbetsplats.

Mer information finns på webbplatsen cykelvanligare.vaxjo.se Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 10 februari 2022