• Startsida
  • / Nyheter
  • / Gunilla Friman blir förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen

Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Gunilla Friman blir förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen

Gunilla Friman som idag är chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun, blir förvaltningschef för kommunledningsförvaltningen. På kommunledningsförvaltningen finns drygt 560 medarbetare.

- Trots att jag trivs otroligt bra med mitt jobb på kultur- och fritidsförvaltningen känner jag mig motiverad att ta mig an en ny utmaning. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla kommunledningsförvaltningens alla stödjande funktioner och att få arbeta tillsammans med medarbetarna, säger Gunilla Friman.

- Gunilla Friman har lång erfarenhet inom kommunen vilket gör att hon har en djup förståelse för hur viktigt samspelet och supporten från kommunledningsförvaltningen är för helheten. Det tillsammans med hennes ledaregenskaper och hennes handlingskraftiga sätt gör att jag känner att hon är helt rätt person för uppdraget, säger Monica Skagne, kommunchef Växjö kommun.

Gunilla Friman börjar sin nya tjänst 1 januari 2018. Rekrytering av ny förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen börjar inom kort. Anna-Karin Axelsson som idag är bibliotekschef går in som tillförordnad förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Bakgrunden till att det blir en ny tjänst som förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen är att kommunchefen idag har denna tjänst, samtidigt som hon är vd för Växjö kommun företag ab (VKAB), personalansvarig för bolags-vd:ar, förvaltningschefer och för förbundschef på Värends räddningstjänst. Kommunchefens arbete förändras nu till att bli än mer strategiskt och koncernövergripande.

De områden som kommunledningsförvaltningen ansvarar för är:

Ekonomi och finans HR och personal
Hållbarhet
IT
Juridik
Kommunkansli
Kommunikation
Kontaktcenter
Måltid
Näringsliv
Planering
Säkerhet
Upphandling
Utvecklingsenheten

Senast uppdaterad: 10 februari 2022