Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Release av Ekoguiden 2 december

Växjö är den första småländska staden att få en helt egen Ekoguide. Den delfinansieras av Växjö kommun och det är Förening Medveten Konsumtion som tar fram den. Häng med på releasefest när Ekoguiden lanserar i Växjö lördag den 2 december klockan 13.00.

Ekoguider finns på 13 orter runt om i landet - och nu är det Växjös tur. Välkommen på lanseringen lördag den 2 december.

Föreläsning kl 13.00-14.00, Studiefrämjandets lokaler på Kronobergsgatan 7, Växjö

Kom och lyssna på Amanda Bengtsson som är nationell samordnare för Ekoguiden.

Hon kommer att hålla i en föreläsning om hur vi alla kan bidra till en bättre värld genom att bli mer medvetna konsumenter. Vår livsstil kräver stora mängder naturresurser och om alla skulle leva som vi svenskar gör i dag skulle vi behöva 4,2 planeter! Det är långt ifrån så att vi alltid kan se konsekvenserna av vår konsumtion i vår närmiljö och den här föreläsningen ska berätta mer djupgående vad som händer med miljön när vi handlar utan eftertanke.

Växjös egen eko-redaktör Lovisa Back är också på plats för att svara på frågor om Ekoguidens uppstart i Växjö.

Ekoreko-vandring kl 14.30-16, Stortorget (stora entrén vid Residenset, Kronobergsgatan 7)


Efter föreläsningen bjuder vi in till en unik guidad tur när vi besöker några av Växjös medvetna butiker och kaféer som sticker ut lite extra. Väl där får du höra om verksamheternas historia, gedigna hållbarhetsarbete och du kommer få chansen att ställa frågor.

Senast uppdaterad: 10 februari 2022