Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Årets kulturnattsbild är här

Bilden till 2018 års kulturnattsaffisch är skapad av fotografen Anna Nordström och floristen och blomsterkonstnären Maria Bolander. Verket med titeln Samtid består av två delar – ett fotografi och en blomsterskulptur. Det är elfte gången som kulturskapare bjuds in att tolka kulturnatten.

Kulturnattsbilden 2018

Anna Nordström och Maria Bolander

Anna och Maria träffades första gången under Kulturnatten 2017, och intresset för varandras konstnärskap väcktes.

Anna Nordström har studerat vid Berghs Nordic School of Photography. Hon har även läst till sociolog vilket påverkar hennes utformning av bilder och fotoprojekt. Annas verk har bland annat visats på Kulturhuset i Stockholm och Växjö konstrunda.

Maria Bolander har varit med om många Kulturnätter med utställningar i sin butik. Hon har ett Mästarbrev och har gått S:t Sigfrids folkhögskolas konstutbildning. Genom åren har Maria haft prestigefyllda uppdrag, som Nobelfesten och kronprinsessan Victorias bröllop.

Efter flera hundra sms, massor av skisser och många skratt sammanfattar Maria och Anna sitt samarbete med årets kulturnattsbild:

– Vi har gjort vårt bästa och har haft kul ihop. Det kan liksom inte bli bättre. Dessutom har vi fått förmånen att lära känna varandra väl, vilket vi har Kulturnatten att tacka för. Vilka oanade resultat en kulturnatt i Växjö kan ge!

Under Kulturnatten, lördagen den 27 januari visar Växjö konsthall fotografier av Anna Nordström och blomsterskulpturer av Maria Bolander.

Se hela bilden. , 2 MB.

Senast uppdaterad: 10 februari 2022