Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Tomas Ekelius ny förvaltningschef

Rekryteringen av Växjö kommuns nya förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen är nu klar. Det blir Tomas Ekelius från Växjö.

- Jag ser fram emot att, tillsammans med kollegorna, utveckla kommunen till en ännu mer fantastisk plats att bo och verka i. Jag har bott här i hela mitt liv och jag är mycket stolt över vår kommun och de möjligheter som finns här, inte minst inom kultur, idrott och föreningsliv. Det ska bli mycket stimulerande att få vara med och bidra till Växjös fortsatta resa, säger Tomas Ekelius.

Tomas Ekelius jobbar idag på Fasticon Kompetens Holding och driver ett integrationsprojekt i samarbete med Botkyrka kommun, Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen och Tillväxtverket. Han har innan dess arbetat som vd på eventföretaget Contrast i Växjö, vd på Arbetslivsresurs och som vice vd på bemanningsföretaget Inpeople i Växjö.

Tomas Ekelius börjar sin tjänst på Växjö kommun 1 maj 2018.

- Tomas Ekelius har vid sidan av sin karriär även en lång och bred erfarenhet inom områden som rör Växjös idrotts- och föreningsliv. Han är engagerad, kunnig och har ett stort Växjö-hjärta, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Vi har sökt en kommunikativ ledare som kan driva förändringsarbete, som är en lagspelare och har ett entreprenörstänk. Tomas Ekelius har de egenskaper vi sökt, inte minst tack vare sin långa erfarenhet inom både näringsliv och politiskt styrd organisation, säger Monica Skagne, kommunchef.

Senast uppdaterad: 26 mars 2018