• Startsida
  • / Nyheter
  • / Henrik Johansson ny förvaltningschef på Stadsbyggnadskontoret

Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Henrik Johansson ny förvaltningschef på Stadsbyggnadskontoret

Nu är det klart vem som blir ny förvaltningschef på Stadsbyggnadskontoret med fokus på strategisk tillväxt. Det blir Henrik Johansson, som idag jobbar som stadsarkitekt i Älmhults kommun.

Henrik har lång erfarenhet av området men också en djup förståelse för alla delar som man är beroende av för att kunna ta ett helhetsansvar i denna roll. Han har energi och ett lösningsorienterat sätt samt stor förståelse av att arbeta i ett processorienterat arbetssätt över förvaltnings- och bolagsgränser som gynnar våra målgrupper.

Henrik Johansson arbetar idag som stadsarkitekt i Älmhults kommun där han har en ledande roll i stads- och samhällsutvecklingen. Dessförinnan har Henrik bland annat varit chef för översiktlig planering här på Växjö kommun och plan- och bygglovschef/stadsarkitekt i Ljungby kommun med personal-, budget- och verksamhetsansvar.

Stadsbyggnadskontoret ansvarar för kommunens detaljplanering, produktion av kartor, handlägger bygglov, har hand om byggtillsyn och bildar nya fastigheter. Henrik Johansson börjar sin tjänst som förvaltningschef för stadsbyggnad med fokus på strategisk tillväxt 1 februari 2019. 


bild på Henrik Johansson förvaltningschef Stadsbyggnadskontoret

Henrik Johansson. Foto: Älmhults kommun/Henrik Palmberg

Senast uppdaterad: 5 december 2018