Blogginlägg

 • 2022-01-21
  Gedigen rekryteringsprocess klar och vårt stations- och kommunhus kan bli Årets bygge
  Även denna fredag sprids information såväl internt som externt om en rekrytering. Denna gång handlar det om att förvaltningschef för arbetet och välfärd är klar.
 • 2022-01-19
  Prioriteringar i ett allvarligt läge
  Vi har ett mycket allvarligt läge i många verksamheter just nu. Hos oss handlar det naturligtvis framför allt om omsorgen och om utbildningsförvaltningen, men även många av de verksamheter som stöttar dessa viktiga samhällsviktiga verksameter såsom måltid, IT med flera.
 • 2022-01-14
  Välkommen Catharina Rydberg Lilja - ny vd i koncernen
  Idag fredag sprids information såväl internt som externt om att rekrytering av en ny vd till vår stora kommunkoncern är klar.
 • 2022-01-12
  Starta 2022 med vårt Instagram
  Gott nytt 2022! Våra stora helger har flugit iväg tycker jag och nu är vi redan i mitten av januari. Äntligen börjar även ljuset komma tillbaka. Det är inte svart ute vid 14.30 som dagen innan jul. Skönt anser jag.
 • 2021-12-22
  Nya rekommendationer och flera tips inför julhelgen
  Ibland undrar man…däcket på bilen i söndags såg lite mystiskt ut och när väl ögat och förmodligen huvudet vant sig så var det tydligt att det var punka på den. Inte ofta det händer. Älskade maken ordnade allt med att lyfta bil och ta bort hjul och så stod den där sedan på uppfarten och såg lite ut som en skrotbil.
 • 2021-12-17
  Cykelvinterdäck, ledighet och tränarbyten
  Isgata var bästa benämningen på uppfarten och vägen vid hemmet i dag på morgonen.
 • 2021-12-15
  Fimpar, kvitton och annat skräp – vem plockar upp efter dig?
  Blev lite nedstämd när jag idag på morgonen mycket tidigt placerade cykeln vid kontoret (nya stations- och kommunhuset) och träffade en av våra kollegor som bland annat hjälper till att hålla rent i vår stad, kommun och även runt detta hus.
 • 2021-12-10
  Ny utbildning inom hållbar energi och kramarna får vänta
  En intensiv, rolig men också allvarlig vecka är snart till ända. Intensiv med ”allt som ska vara klart till jul” och med fantastiska möten med företagare, invånare och även kollegor i vår stora kommunkoncern. Roligt!
 • 2021-12-08
  Dags att kavla upp om du inte gjort det
  Jag har svårt att sätta ord på de många känslor som kommit till mig de senaste dagarna. Smittspridningen av coronaviruset har återigen accelererat och sprids i stora delar av vår värld.
 • 2021-12-03
  Plats för en till i fredagsmyset?
  Ett inlägg på vår Facebook Länk till annan webbplats. i veckan drabbade mig. – Har ni plats för mig i fredagsmyset? stod det och så en bild på en flicka som blickade mot ett hus.
 • 2021-12-01
  Första snön och vaccinationsbevis
  Snön ligger vit utanför fönstret och allt blev lite ljusare lagom till vi gick in i december. Stort intresse som vanligt kring vår snöröjning och hur vi prioriterar. På vår webbplats Länk till annan webbplats. finns information om det såklart. Hoppas nu snön får ligga kvar ett tag!

 • 2021-11-26
  Dags för första advent
  Sista veckan i november är här och första advent står för dörren.
 • 2021-11-24
  Gran och julskyltning – vi närmar oss jul!
  Första advent är i intågande och det känns att vi börjar närma oss jul. Min numera nästan dagliga kvällspromenad på mellan sex kilometer och en mil (underbart att min sedan länge krånglande hälsena, vad och höft lämnat mig) gick igår kväll förbi Stortorget där jag såg vår allas stora julgran.
 • 2021-11-19
  Inbjudna att tala på Kvalitetsmässan och engagemang kring vårt nya hus
  Då var det klart att Växjö kommun kommer att vara med på Nordens största konferens inom offentlig sektor, Kvalitetsmässan Länk till annan webbplats., som äger rum i vår.
 • 2021-11-17
  Vår ”växjöitiska” metod och snart startar Orange week
  Igår på seneftermiddagen samlade vi återigen alla våra drygt 400 chefer i förvaltningar och bolag till ett digitalt infomöte om våra koncernövergripande uppdrag. Viktig info som är bra för oss alla chefer att veta, inför att det nu sprids till alla medarbetare via vårt koncernövergripande intranät men också i chefsleden och dess ”vattenfall”.
 • 2021-11-12
  Allt började med ett sommarjobb…
  I veckan delades det ut hederbelöningar för alla dom anställda som varit i kommuninvånarnas tjänst i 25 år. På grund av pandemin har vi inte kunnat ha den traditionsenliga tillställningen på länge utan allt har väntat tills det blir mer normalt.
 • 2021-11-10
  25 i kommunens tjänst och ny öppet-hus-chans
  Ikväll är det dags igen att uppmärksamma de medarbetare som arbetat hos oss i 25 år. Det blir i Växjö konserthus och det ska bli så roligt att kunna träffa medarbetarna fysiskt för att dela ut årets hedersbelöningar.
 • 2021-11-05
  Ett besök som värmde
  Igår fick jag på nära håll uppleva det enormt viktiga arbete som vi inom Växjö kommun gör i vårt samhälle, där vi skapar mervärde för alla. Och som ju är en del i att få Växjö att fortsatt vara en fantastisk plats att bo, leva och verka på, för dem vi är till för.
 • 2021-11-03
  Höstlov, Gardell och ny chans att besöka kommunhuset
  Mitt i höstlovet eller läslovet som det numera heter är det för många. Men full rulle ändå för mig och många kollegor runt mig och en strid ström av spännande och intressanta samtal med såväl invånare och företag. Det är mycket som händer i vår kommun!
 • 2021-10-29
  Det nya landet, teknikstrul och Öppet hus
  Teknikstrul kan summera mina två senaste dagar. Först torsdagens internbudget där högsta politiska ledningen i alla styrelser, nämnder samt koncernledningen träffades fysiskt första gången på länge. Alla var laddade med såväl presentation och koncentration.
 • 2021-10-27
  Internbudgetdialog, Växjö & Co och spännande konst
  Stor dag i dag då vi har internbudgetdialog, det vill säga att kommunstyrelsen bjuder in samtliga presidier i våra styrelser, nämnder och direktion (som den politiska ledningen i Värends räddningstjänst heter). Nu ska vi i koncernledningen beskriva hur vi ska ta oss an de olika uppdrag som kommunfullmäktige beskrev i vår viktiga budget som antogs i juni. 
 • 2021-10-22
  Årets Guldkransen-vinnare och spännande Crossway
  Extra glad är jag (och jag hoppas att alla i vår organisation men även i hela kommunen är det) då en av våra chefer inom omsorgen på kommunrehabiliteringen, Seila Mujic, tilldelats priset Guldkransen.
 • 2021-10-20
  Smålandssång och öppna hus
  På lördag smygstartar vi höstens öppna hus i nya kommunhuset. Då kan alla medarbetare som jobbar i huset ta med sina nära och kära och visa upp sin arbetsplats. På söndag kan sedan alla medarbetare i koncernen som inte jobba i huset få rundvandring tillsammans med sina anhöriga.
 • 2021-10-15
  Tryggare Araby – men vi måste hålla i
  I veckan kom beskedet att Polisen föreslår ta bort området Araby i Växjö från sin lista över särskilt utsatta områden i Sverige.
 • 2021-10-13
  Seniorer i fokus och trafikanten som fick det att rinna över
  Igår gick jag förbi kollegor på kommunikationsavdelningen precis när de öppnade en låda som just kommit från tryckeriet. I lådan låg jättefina grön-vita broschyrer. Det är nya seniorguiden som kommit och som skickas till alla över 70 år i Växjö kommun.
 • 2021-10-08
  Vaccinationsinfo till medarbetare, elever och äldre
  Veckan har hos oss handlat mycket om vaccination mot covid-19, och om information till olika målgrupper om det.
 • 2021-10-06
  Döda vinklar, nya tomter och för många tips
  Det händer så otroligt mycket igen i vår kommun. Igår såg jag att många var på konsert med Per Tengstrand + Ola Salo, jag vet att många laddar för bland annat konstrunda i helgen och jag hör många som säger att de bokat biljetter till olika events i höst och vinter. Det är verkligen otroligt vilken förändring vi ser i samhället just nu.
 • 2021-10-01
  Stolt över att många vill ta efter Växjö
  Energi och stolthet över vad vi gör i vår stora organisation, allt bra som händer i hela vår kommun genom näringsliv, föreningar, kultur, akademi och övriga offentliga brukar jag försöka sprida vart jag än är.
 • 2021-09-29
  Vi SES på 10-årsfiranden!
  Tänk att 10 år kan gå så fort. I helgen firar vi 10 år på flera sätt i Växjö!
 • 2021-09-24
  Invigningsdags och färdmedel som engagerar
  På måndag är det då dags för invigning av Växjö station. Cirka 1 850 kvadratmeter stor med väntsal, butiker, restauranger med mera. Invigning är det också av Växjös vardagsrum, vårt härliga gemensamma utrymme som kommer att fungera som en social knutpunkt i huset.
 • 2021-09-22
  Vi går tillbaka - till arbetsplats och evenemang
  Igår förmedlade vi ut en nyhet som för mig kändes extra bra – återgång till det mer normala… Eller rättare sagt var rubriken ”Återgång till arbetsplatsen från och med 1 oktober”.
 • 2021-09-17
  Kraftsamling efter inbrott och varför inte köra en MAT-runda
  I veckan hade vi en allvarlig händelse på en av våra arbetsplatser. Vi hade inbrott och bland annat stals 50 datorer - arbetsredskap som är till för att kollegor inom koncernen ska kunna hjälpa de mest utsatta… Jag finner inga ord över den egoistiska handling som det innebär, inte bara för våra anställda utan för de invånare som behöver hjälp.
 • 2021-09-15
  En helg som ger många tankar
  I vanliga fall när jag har min stund när jag ska skriva min blogg, får jag oftast så mycket energi och tankar. Att skriva om det vi gör internt i vår stora fantastiska organisation som levererar så mycket till våra invånare företag och besökare varje dag, gör mig stolt. Det ger mig energi och inspiration att skriva om det. Stoltheten har jag även idag, men att skriva något blev ändå svårt.
 • 2021-09-10
  Rejäl koldioxidminskning – nu jobbar vi vidare mot fossilfritt Växjö
  En fantastisk nyhet spreds i veckan. Vårt allas jobb och ändrade beteenden har gjort det bättre för Moder jord!
 • 2021-09-08
  Det nya normala och är det verkligen dags för mössa?
  I går kom då beskedet att de flesta restriktioner tas bort 29 september. Nu blir det full fart med att göra planer och implementera dem så bra som möjligt. Inte minst för att alla de som hjälpt till att minska smittspridningen genom att jobba hemma, på ett säkert sätt kan gå tillbaka till jobbet.
 • 2021-09-03
  Påfyllda av kunskap (och kokhett kaffe)
  Gårdagens utökade koncernledning var intensiv, lite strulig (med Teams som levde sitt eget liv), men i det stora väldigt bra.
 • 2021-09-01
  75 000 utbildningar och #whynottryit
  I förra veckan fick jag statistik på hur många kurser och utbildningar som våra medarbetare i koncernen gått genom vår utbildningsportal, sedan starten januari 2020.
 • 2021-08-27
  Årets stadskärna och fel 50-åring
  Ni kommer kanske ihåg att Växjö kommun år 2010 fick utmärkelsen Årets stadskärna – jätteroligt. Det har hänt en hel del sedan dess med satsningar i city, nybyggnationer, ett rikare näringsliv och utveckling av city kopplat till upplevelse av alla de slag. Inte minst gastronomi! Därför satsar vi nu återigen på att ta hem hem priset som Årets stadskärna – 12 år senare.
 • 2021-08-25
  Rätt chef, Fairtrade och medborgarundersökning
  Att utveckla vårt samhälle till något extra, och se alla de ingredienserna som krävs för att få till ett hållbart samhälle och nå Växjös vision om ett fantastiskt Växjö att bo, leva och verka i för våra invånare, företag och besökare nu och i framtiden , är en utmaning. Och för att vi som organisation ska kunna ta krafttag kring att få ett hållbar samhälle ska vi nu utveckla en samhällsbyggnadsförvaltning.
 • 2021-08-20
  Varken restaurang eller butiker i ”kommunhuset”
  Ord är viktiga. Ett ord kan vara laddat med ett innehåll för mig och betyda något annat för någon annan. Därför är det ofta viktigt att ”hålla i” när det gäller ord och deras definitioner, för att missuppfattningar ska försvinna.
 • 2021-08-18
  En kväll då det var omöjligt att sitta still
  Vilken kväll – gårdagens firande av våra Växjö-itiska OS-hjältar fyllde på energinivån hos mig med råge. Vilket gäng, vilka prestationer. Allas vårt firande för dem i Linnéparken var trots vädret varmt, hjärtligt och även gripande.
 • 2021-08-13
  Välkomna på OS-firande!
  Det är härligt att vara tillbaka på jobbet efter några veckor av fantastiskt sommarsverige i sig! De har gjort att batterierna är rejält laddade inför allt som händer i vår fantastiska organisation och inte minst vår kommun.
 • 2021-06-23
  Vikten av öppna projekt och följ vårt nya konto
  En händelserik vecka har det verkligen varit. (Är det verkligen bara onsdag, tänker jag.) På riksnivå händer saker som påverkar oss alla. Hur, vad och när vet vi inte än, och jag lämnar detta med eventuellt extra val redan här, men jag vet att vi är många hos oss som har koll på och bevakar detta.
 • 2021-06-18
  Fortsättning aktivitetsbaserat och heja Sverige!
  Stort tack för frågor och även inspel om ”hur det är att jobba i nya kommunhuset”. Skönt när en del spekulationer och felaktigheter kan tas bort. För er som inte läste bloggen i onsdags handlar det om detta 😊
 • 2021-06-16
  ”Så är det” att jobba i nya kommunhuset
  Jag har senaste veckorna fått många nyfikna frågor och påståenden om hur det är att jobba i det nya kommunhuset. Jag tänkte att jag i dagens blogginlägg skulle bemöta några av dessa påståenden.
 • 2021-06-11
  Ett aktivt lov igen för våra barn
  Då är snart den händelserika skolavslutnings, student, festlighetsveckan slut. Och även budgetveckan som jag skrev om i onsdags.
 • 2021-06-09
  Studentvecka, skolavslutningsvecka, budgetvecka
  Vitt är en färg jag alltid förknippar med denna vecka. Examensdagar för all skolelever och så klart studenttider för alla studenter och de flesta bär mycket vitt.
 • 2021-06-04
  120 000 ansökningar och flera turer kring alger
  Hör här – i samtalet med Peter Aronsson, rektor på Linnéuniversitetet informerade att vårt universitet är sjätte största i landet! Otroligt!
 • 2021-06-02
  Företagswebb och student
  Det händer mycket hos oss hela tiden i vår stora organisation. Allt för att vi internt ska bli starkare, så att vi blir starkare för våra viktiga målgrupper invånare, företag och besökare.
 • 2021-05-28
  En bergodalbane-vecka går mot sitt slut
  Fredag redan igen och den här veckan har verkligen varit full av spännande, kärleksfulla men också väldigt oroliga dagar.
 • 2021-05-26
  Ärofyllt uppdrag
  Idag är en mycket speciell dag – framförallt för kollegan och tillika förvaltningschef Per Sandberg som under seneftermiddagen kommer att gifta sig med sin Linda.
 • 2021-05-21
  Vikten av en vision som egentligen inte är nåbar
  Igår var jag inbjuden till landshövding Maria Arnholm. Hon hade samlat all personal på länsstyrelsen för att fortsätta det arbete hon initierat för ett tag sedan – att få till en vision för länsstyrelsen som då alla ska samlas och sträva efter. Både för länsstyrelsen men också för viktiga intressenter såsom oss kommuner, Region och inte minst näringslivet.
 • 2021-05-19
  Nominering till att bli Årets digitaliseringskommun och om ett renare Växjö
  Dagens meddelande om att vi är nominerade till Årets digitaliseringskommun gjorde mig enormt glad. Vi är med i många nomineringar, vunnit en hel del och även kommit på ärofyllda andra och tredjeplatser i andra ”tävlingar” men just digitalisering har vi inte varit med om tidigare.
 • 2021-05-12
  Fantastiska dagar i maj som skapar stolthet
  Onsdag, nästan mitten av maj – känns i både näsa och ögon då olika pollen spricker och med den då även reaktion i kroppen. Men underbart är det ändå! Att vi även hade varmaste temperaturen i hela Sverige igår kändes. Men det är ju inte bara därför vårt fantastiska Växjö har spridits i olika medier denna vecka.
 • 2021-05-07
  Pridevecka – vi smyckar Växjö i regnbågens färger
  Nästa vecka är det Pridevecka i Växjö, något vi såklart uppmärksammar bland våra förvaltningar och bolag.
 • 2021-05-05
  Budget och handhygienens dag
  En stor dag för många av oss – ja egentligen för alla i vår stora organisation och för alla som bor och verkar i Växjö kommun. Det är dags för budgetberedning. Alla politiska partier kickar nu igång sitt arbete för att kunna presentera en budget i juni månad.
 • 2021-04-30
  Det som är värre än ”tråkigt”
  Så kom dom igår till final, Växjö Lakers. Helt fantastiskt, och nu väntar finalmatcher mot Rögle, blir så spännande. Även om man inte är hockeyfantast är detta otroligt roligt för idrotten i vår kommun. Ja, för hela Växjö kommun faktiskt när Växjöidrotten åter sätts på kartan.
 • 2021-04-28
  Hur nya digitala innovationer hänger ihop med snöröjning och sandsopning
  Energin är på högvarv efter ett par extra bra möten i veckan. Ett var fysiskt, vilket bara det kändes extra gott. Det var en filminspelning och den behövde därför ske på plats, men vi var bara några få personer och kunde hålla avstånd.
 • 2021-04-23
  Sen kväll med Lakers och 27-årsreflektion
  En kall och solig morgon idag, och jag förstår att många Växjöbor är lite trötta efter vad jag förstår var en lång och spännande match igår kväll. Men Växjö Lakers redde ut det till sist och vann första semin mot Örebro. Hoppas vinsten överväger eventuell trötthet idag, för er som höll er uppe!
 • 2021-04-21
  Baksidan med digitala möten och biltvättarhelg
  Reflekterat över vad alla dessa teamsmöten gör med i vart fall mig, och jag tror mig märka en viss förändring. Att gå från teamsmöte till teamsmöte från tidiga morgon (brukar börja med dem runt klockan 7.30) och sedan i ett fram till seneftermiddagen (många gånger fram till kvällen) och då ibland även över lunch, sätter sina spår.
 • 2021-04-16
  Hopp om att våren är här och om temperaturmätaren
  Äntligen SOL och min beräkning om att veckans bakslag med snö var den sista (enligt bondepraktikan ska det vara sju bakslag efter den 1 mars) fyller mig med extra hopp om att våren verkligen är här. Gott på många sätt som ger lite extra energi.
 • 2021-04-14
  Vårt nav i kommunikationen
  Det är oroande att läget kring pandemin som satte sina klor i oss för ett drygt år sen, inte förbättras. Vi i Kronoberg är tyvärr åter i ett allvarligt läge med ett mycket ansträngt läge för våra sjukhus.
 • 2021-04-09
  Proffsiga presentationer och rinnande näsa
  Stolt är jag ofta i det jobb jag har. Stolt för all den service vi i vår stora organisation levererar varje dag, året runt, till dem vi är till för. Det är mycket och det är mångfacetterat. Så klart kan vi alltid bli bättre men vi gör så mycket bra! Något jag försöker påminna mig själv, men även andra om, för det är lätt att bara fokusera på det som inte fungerar.
 • 2021-04-07
  Tre år i ett och snart sommarskola
  Idag är en viktig dag. Idag startar vi budgetarbetet för budgetåret 2022. Våren är alltid speciell för dels jobbar vi med bokslut fram till mars, dels jobbar vi med innevarande år. Och nu är det dessutom dags att se framåt.
 • 2021-03-31
  Att komma efter och hög tid för bygglov
  Igår var jag hela tiden ”efter mig själv”… ”Proaktivitet” och ”förberedd” brukar vara ledord för mig men igår kände jag mig långt ifrån det.
 • 2021-03-26
  Underbart vårtecken och när man själv är en fråga
  Ni är säkert många med mig som cyklat i många år och därmed lyckats få till en bra teknik, där man bromsar med handbromsarna och sedan kan balansera ganska länge vid olika situationer, och ändå vara helt stilla. Jag har blivit ganska bra på det, men det uppfattade inte en mycket upprörd bilist som tvärstanande i rondellen vid kommunhuset i veckan.
 • 2021-03-24
  Filmen om igår, idag, imorgon
  Många reaktioner har kommit på det som vi spridit i veckan om vårt arbete, för att fortsatt ha en fantastisk Växjö att leva bo och verka på. Både nu när vi lever här men även när våra barn och deras barnbarn och barnbarns barn lever här.
 • 2021-03-19
  #slutspelsstaden, gubbavad och hur kroppen hänger ihop
  Ser runt mig just nu två olika saker, främst på sociala medier – det är Earth Week och #slutspelsstaden.
 • 2021-03-17
  Egen utveckling och snart dags för Earth Week
  Några dagar kvar till Earth Week, där vi sätter fokus på de ständigt aktuella frågorna om hållbarhet.
 • 2021-03-12
  Vaccineringsmål och glädjen i att få presentera Växjö kommun
  En snackis i stort sett varje vecka numera är ju vaccineringen mot covid-19. Och jag fick glädjande nyheter imorse om att också alla inom hemvården i kommunen nu är färdigvaccinerade. Det innebär att det nu bara återstår några personer inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) innan kommunens vaccinationsuppdrag är klart.
 • 2021-03-10
  Ett påskägg för medarbetare och näringsliv
  Onsdag eftermiddag och jag kände väl att det var något jag missat. Bloggen. Oftast är bloggen det första jag börjar skriva på onsdag och fredag morgon (ja ibland även kvällen innan om det är något jag bara måste förmedla). Men kanske var det för att jag var väldigt glad för en viss nyhet som vi går ut med idag, som det idag blev fokus på annat än blogg. Mer om det längre ner.
 • 2021-03-05
  Att fångas på film denna fössta fedag i mass
  Det bet i kinderna rejält idag på morgonen. Punka på min cykel så jag fick låna dotterns.
 • 2021-03-03
  Ett år sedan första publiceringen
  Hade precis lite avstämning med medarbetare på kommunikationsavdelningen och de berättade bland annat att det i söndags var exakt ett år sedan vi började kommunicera på riktigt, kring coronapandemin och hur det påverkade våra verksamheter.
 • 2021-02-26
  Friluftslivets år
  Sportlovet här i Växjö kommun är nu på sin sista dag och för många är det också starten på att våren kommer.
 • 2021-02-24
  Sportlov, en byggnad för alla och om den pågående vaccinationen
  Sportlovsveckan är i full gång – annorlunda som allt annat sedan drygt ett år tillbaka men dock är den här. Tips på vad du kan göra under veckan hittar du på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats.
 • 2021-02-19
  Energifyllda möten
  Jag är fortfarande full av energi efter gårdagen då vi samlade vår utökade koncernledning. Härliga presentationer med goda diskussioner och reflektioner. Så tacksam för att vi har detta stora gäng där ledningsgrupperna i våra förvaltningar, bolag och Värends räddningstjänst träffas och fyller varandra med kunskap, förståelse, men också kraft att tillsammans fortsätta vårt viktiga arbete med övriga kollegor.
 • 2021-02-17
  Chef i en utmanande tid och tips om annan blogg
  I morgon har vi utökad koncernledning hos oss. Samtliga chefer i ledningsgrupperna för samtliga förvaltningar, bolag och Värends räddningstjänst har då en fullspäckad digital dag tillsammans.
 • 2021-02-12
  Samma information till alla och snart dags för Morgonsoffan
  Energikick igår eftermiddag när jag höll vårt tredje öppna möte för alla chefer i koncernen om de sex koncerngemenamma uppdrag, som finns i kommunfullmäktiges budget för 2021.
 • 2021-02-10
  Starta eget, skriva cv och försenat vaccin
  10 februari redan och alla barn i våra skolor är lediga idag minsann. Studiedag i vintervitt Växjö – härligt!
 • 2021-02-05
  Möjligheter med Öppen information och data
  Det känns lite extra bra idag då jag tillsammans med övriga koncernledningen, och några inbjudna, kommer att ha en heldag kring en gemensam målbild. En målbild som kommer göra skillnad för oss internt i vår stora organisation men framför allt för våra invånare, företag och besökare.
 • 2021-02-03
  Välkommen till jobbvecka och feriejobb!
  Mitt i veckan och teamsmötena avlöser varandra mer än någonsin. Och det är inte konstigt med tanke på att det naturliga avstämningarna eller de checkar som kunde göras i korridoren, vid kaffet eller när man tittade förbi mitt eller någon annans rum är förbi. Så nu får man ju boka in ”avstämningsmöten” på ett helt annat sätt. En av många anledningar till att jag längtar till normalläge…
 • 2021-01-29
  Ett särskilt tack och om vår utvecklingsresa
  Idag är det en speciell dag! Vår tidigare förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen, Gunilla Friman har sin sista dag på Växjö kommun efter att ha varit anställd här i närmare 41 år.
 • 2021-01-27
  Vi uppmärksammar Förintelsens minnesdag
  Dagen började med en ensam cykeltur till kommunhuset där jag behövde göra en del administrativa saker som inte går hemifrån. En krispig, vintrig och kall dag men även något mycket större än så, då det är International Holocaust Remembrance day eller Förintelsens minnesdag.
 • 2021-01-22
  När vi prövas i att snabbt ställa om
  Vår förmåga vid incidenter sattes på prov igår när ett lägenhetshotell i Växjö brann ner. 17 personer behövde plötsligt ett nytt hem.
 • 2021-01-20
  Utbildningsportalen i siffror och spolade isar
  Igår fick jag en sammanställning över vår koncerngemensamma utbildningsportal. Det var en riktig energikick.
 • 2021-01-15
  Mejlkorg med blandning av frågor, synpunkter, kritik och beröm
  Slutet på första hela jobbveckan 2021 är nu här.
 • 2021-01-13
  En gemensam portfölj för all vår digitalisering
  Gott nytt år! Äntligen 2021 och vi lämnar ett 2020 som vi sent ska glömma... Skönt med nytt år och även som vi alla måste fortsätta med 2020 års stora utmaning att minska smittspridningen, så tar vi nya tag och nya initiativ.
 • 2020-12-23
  God jul och stort tack
  Dan före självaste dopparedagen är här. Otroligt känner jag, då tiden fullkomligt rusat extra mycket det här året när mycket varit så annorlunda.
 • 2020-12-18
  Träff med alla chefer och vi behöver hjälp!
  I går var det återigen digital träff med alla våra chefer i förvaltningarna och bolagen, drygt 450 stycken chefer. Under träffen informerade jag om det senaste kring våra koncerngemensamma uppdrag från budget 2021.
 • 2020-12-16
  Citat som gör mig stolt
  Jag nämnde förra veckan att vi nu har igång vårt arbete med att söka sommarjobbare hos oss. Jag har nu gått förbi våra storbildsskärmar på exempelvis Liedbergsgatan och Norra Esplanaden och det rullar också filmer på våra stadsbussar med samma budskap (se filmerna nedan).
 • 2020-12-11
  Växjö en av nio städer i Sverige som tar täten
  Ser minsann lite snöflingor utanför fönstret, vore mysigt med snö denna mörka tid på året. Annars kommer ju Lucia och lyser upp på söndag också.
 • 2020-12-09
  När mycket känns tidigt
  Ibland när man kommer in i ett Teamsmöte några minuter tidigt är det fint att bara prata lite med sina kollegor om livet utanför jobbet. Häromdagen kom jag in i ett skrattigt samtal om varför allt är så tidigt i år. Granar, lussebullar och pepparkakshus sattes in, bakades och pyntades redan i november känns det som. Kan det vara coronapandemin som gör att vi behöver mer jul, och jul över en längre tid i år, undrade vi?
 • 2020-12-04
  MAT2021 och budgetuppdragen rör sig framåt
  Positiv energi gav nyheten som spreds igår om att vår MAT-helg som vi nu haft i 10 år utvecklas vidare, för att möta den verklighet som ändrats. I september 2021 så blir det MAT på nytt och då bjuder hela kommunen och hela regionen in till upplevelser i matens tecken.
 • 2020-12-02
  Panikklappar och boka Anna
  I december firar vi födelsedagar (alla utom min) i min familj. Maken idag (grattis Anders), dottern i morgon (grattis Tova 18 år) och sonen den 13:e (grattis Felix 23). Så först efter självaste luciadagen så blir det fokus på julklappar för min del.
 • 2020-11-27
  Värmande ljus och en riktig Disney-gran
  Hela kommunen har på sina håll lysts upp i orange sedan i onsdags. Värmande att så många såväl offentliga men även privata aktörer låtit sina byggnader bli orangea för att uppmärksamma våldet mot kvinnor och barn.
 • 2020-11-25
  Om att jobba hemma och vi uppmärksammar Orange Day
  Sista onsdagen i november – jag undrar just vad denna månaden har tagit vägen…
 • 2020-11-20
  Sex större områden - nu är vi igång
  Jag har berört vår budget mycket senaste tiden, och jag kommer troligen göra det ännu mer framöver. För budgeten och de förändringar, satsningar och effektiviseringar som beslutas om påverkar alla våra medarbetare men också alla invånare, företag och besökare.
 • 2020-11-18
  Möte med 430 chefer och kommunens första trygghetsboende
  Sent igår kväll, ja närmare midnatt, tog kommunfullmäktige Växjö kommuns budget för 2021. Och nu är det vi i verkställigheten, det vill säga alla tjänstepersoner, som på bästa sätt ska genomföra det som politiken beslutat.
 • 2020-11-13
  Temperaturmätning och vi sprider vår modell
  Två gånger per år gör vi vår temperaturmätare - vår medarbetarmätning som är uppbyggd av värdegrundens stöttepelare. Den kollar hur jag, mitt team, vi alla tillsammans i koncernen mår och hur vi tycker att det vi gör fungerar till våra invånare företag och besökare. Det är just tråden; mig själv<>mitt team<>vi tillsammans alla<>gentemot våra målgrupper som allt bygger på. Och att vi då undersöker alla dessa parametrars arbetsmiljö.
 • 2020-11-11
  Full service trots pandemin
  Idag vill jag sända ett stort tack till er alla, då jag och många med mig märker hur vi i vår organisation men även hela kommunen tagit de stärkta riktlinjerna från folkhälsomyndigheten på största allvar. Är glad att vi håller i och håller ut och gemensamt kraftsamlar att minska smittspridningen.
 • 2020-11-06
  Håll i, håll ut
  Igår kom då nya skärpta råd från Folkhälsomyndigheten, till oss i Kronobergs län gällande covid-19. Vi i vår stora organisation med nästan 7500 medarbetare kan göra stor skillnad för smittspridningen naturligtvis. Vi tar och tog igår krafttag och flera åtgärder vidtogs direkt.
 • 2020-11-04
  Information om budgetförslag och nu söker vi åter volontärer
  Igår tisdag presenterade majoriteten i vår kommun, de blågröna, sitt budgetförslag. Ett förslag som sedan efterföljs av oppositionernas olika förslag kommande veckor. Vår kommande budget för 2021 kommer att klubbas i kommunfullmäktige 17 november och då vet vi alla mer. 
 • 2020-10-30
  Byggnadspris, träbyggnadspris och digital träff om upphandlingar
  Sista fredagen i oktober och då även Alla helgons afton. En helg som känns både lite sorglig och allvarlig. Jag förundras även över hur tiden springer iväg.
 • 2020-10-28
  Digitala frukostmöten och robotar
  Morgonens digitala frukostmöte för näringslivet, akademin, kultur och det offentliga gav mig enorm kick. Under mötet berättade Anders Borg, fd finansminister, om vår starka kommun, vårt näringsliv och framför allt platsen Växjö samt hur såväl vi som världen påverkas av pandemin. Att även lyssna på vår näringslivschef Fredrik Lindblads tankar om det här, kompetensförsörjning och hur vi alla kan stötta och hjälpas åt att göra Växjö än mer starkt fyller min dag. Tack även Catarina Löwenadler för att du modererade mötet så bra. Ser fram emot fler av våra kommande frukostmöten.
 • 2020-10-23
  Nostalgitripp och höstlov
  Fredag igen – mycket som hänt i veckan och mycket är på gång. Min träff med kommunchefskollegorna från hela vår region igår var full av energi. En heldag där vi dryftade sådant som ligger överst på vår agenda men även sådant där ”bra kan bli bättre”. Känns bra att ha dessa kollegor att bolla med då frågorna på vårt bord är många och ibland komplexa, bra då att vi kan få stöd av varandra.
 • 2020-10-21
  Medalj till föredömen och vi måste hålla i
  Varm i hjärtat av all kärlek som igår gavs till två otroligt engagerade kommuninvånare - Anita och Bengt Albertson fick årets Borgmästarmedalj som delades ut på fullmäktige. Och efteråt fylldes kommentarsfält på sociala medier av hyllningar till dem. Fint att se.
 • 2020-10-16
  Chefens dag i vår framåtlutande kommun
  Tidig morgon och det är lite extra pirrigt i kroppen. Idag är det äntligen dags för höstens Chefens dag! Vi är drygt 450 chefer i vår kommunkoncern och alla samlas idag (digitalt) för att fortsätta vår utveckling tillsammans. En resa som började för drygt fem år sedan, och som gör att vi internt blir starkare både som enskilda och som helhet. För att vi på så sätt blir starkare för dem vi är till för -när vi blir starkare för varandra, blir vi det också för våra invånare företag och besökare.
 • 2020-10-14
  Vår nya sajt för dig som ska välja för framtiden
  Gråmulet utanför fönstret och jag surfade just runt på vår webb för att se vad som är på gång i vår kommun denna höstvecka. Fastnade snabbt på vår nya webbplats gymnasieval.vaxjo.se.
 • 2020-10-09
  Det som fyller på energidepån
  Nu är det då gjort – den viktiga budgetberedningen är klar. Vår budgetansvarig Mia Stavert , finans- och ekonomichef Anna Rosander och jag har varit iväg med de olika politiska partierna för att beskriva fakta och besvara frågor om verksamhet och ekonomi. Vi har även gått in på de delar som vi i koncernledningen uppmärksammat att vi kan göra för att få ännu bättre kvalité och minska kostnaderna internt hos oss så att vi skapar än mer värde för våra invånare, företag och besökare.
 • 2020-10-07
  Klansamhället och ny webbsida för att följa vårt växande Växjö
  Fortfarande uppfylld men även beklämd efter föredraget jag deltog på igår med Per Brinkemo.
 • 2020-10-02
  Vilka har bästa kranvattnet?
  Fallpreventionsvecka, nyöppning av våra särskilda boenden, radonmätningar, lansering av gymnasiewebben, medborgarundersökning, massor med föräldramöten på våra skolor, introducering av vildsvinskött i våra skolmatsalar... Det är fantastiskt att se vad en kommun åstadkommer på bara någon dryg vecka! Och då är detta ändå bara en liten bråkdel.
 • 2020-09-30
  När det blir fel namn och välkommen Ola
  Nu är det klart att Ola Hammarström blir ny förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen när Gunilla Friman går i pension. Välkommen Ola! Och missa inte samrådsvandringarna på nya sjukhustomten.
 • 2020-09-25
  Ett hej, företagsranking och hävt besöksförbud
  Sedan i sen vår har en cyklist och jag mött varandra varje morgon. Han på väg till ett håll och jag ett annat. Efter sommaren så blev det ett litet nickande när vi möttes på cykelbanan och efter ett par veckor nu har det både blivit ett högt hej från båda sidorna och en tydlig hand i vädret. Idag på morgonen möttes vi igen och han utbrister: ”Jag har varit orolig då jag inte mött dig nu på hela veckan, du har väl inte varit sjuk, jag hoppas allt är väl!”
 • 2020-09-23
  Verksamhet som räddar liv och planen för nytt akutsjukhus
  Mitt i veckan igen men jag är ännu uppfylld av det verksamhetsbesök jag gjorde på olika avdelningar inom förvaltningen arbete och välfärd, i fredags.
 • 2020-09-18
  Livsmedelsinspektion och ny chans för Matrunda
  Ytterligare ett fantastisk verksamhetsbesök i veckan fyller mig med glädje och stor stolthet. Jag följde med proffsiga kollegor från miljö- och hälsoskyddskontoret som gör ett viktigt, ja jag vill säga livsavgörande, arbete för oss alla som invånare, företag och besökare. Det är de som ser till att vi alla ska känna oss säkra när det gäller vatten, livsmedel och den miljö vi vistas i.
 • 2020-09-16
  Pensionärsråd, promenadgrupp och vårkänslor
  Mitt i veckan och kommer just från viktigt möte men några av de många intressenter vi har i vår organisation – kommunens pensionärsråd. En blandning av digitalt och fysiskt möte där vårt krisarbete kring corona har gåtts igenom. Härligt att träffa människor igen i ett stort luftigt rum med säkra meter mellan oss alla.
 • 2020-09-11
  Praktikant på proffsig fastighetsförrättning
  Gårdagseftermiddagen med kollegor från stadsbyggnadskontoret och lantmäteriet fyller mig än i dag med energi. Tillsammans med kollegorna Mattias Nilsson, David Kelly och Per Scharffenberg åkte jag ut på en lantmäteri-förrättning till ett fantastiskt ställe i Risinge där en fastighetsägare önskade öka sin fastighet genom köp. För att det ska bli bra och riktigt mätt, kommer då vår lilla trupp ut.
 • 2020-09-09
  Tre tips där vi fått tänka om
  Swish så var det onsdag igen. Idag kör vi en trippel i onsdagstips!
 • 2020-09-04
  Presentationer för våra folkvalda och virussäkra besök
  Gårdagens budgetberedning med presidierna i alla förvaltningar och bolag gick så bra. Ett gediget arbetet har gjorts av processägare, förvaltningschefer, bolags-vd:ar, statistiker och ekonomiavdelningen. Allt för att förmedla status, men också förmedla det som komma skall 2021. Ett år där en hel del är visst, men också mycket ovisst på grund av pandemin.
 • 2020-09-02
  Budgetförberedelser i en speciell tid
  En viktig och stor händelse för oss internt i Växjö kommun men även alla våra invånare, företag och besökare, står för dörren. Budgeten!
 • 2020-08-28
  Tydlighet, involvering och rättvisa
  Kickoff för ännu en omgång av talanger på vår utbildning som fokuserar på chefskap i onsdags, och även en avslutningsdag för de talanger som gått denna utbildning ett år.
 • 2020-08-26
  Ingvar, Birger och styrmodellerna
  ”När jag anställde många nya medarbetare insåg jag hur krångligt det var med involvering, information och rapportering till och från mina medarbetare”. Ett citat från Ikeas grundare Ingvar Kamprad i ett samtal jag hade med honom för många år sedan… och det är så sant.
 • 2020-08-21
  Digital koncernledning och vår utvecklingsresa
  Wow, stolthet och glädje fyllde mig efter gårdagens utökade koncernledning där vi samlade chefer i samtliga förvaltningar, bolag och Värends räddningstjänst för att än en gång ta vidare diskussionen och samla oss om var vi är och var är vi på väg för att gemensamt få kraft av varandra.
 • 2020-08-19
  Gubbslemsalger, simhall och bar himmel
  Gårdagens dragning på kommunstyrelsen kring att renovera nuvarande simhall gick bra.
 • 2020-08-14
  Idrottsraket och tänk på avståndet i helgen
  Energin gick upp lite extra igår då vi såg att Växjö benämndes som ”en raket inom idrottsvärlden”. Det är SVT Sport som varje år utser ”Sveriges bästa idrottsstad” och Växjö kommun som inte ens varit med bland de 25 högsta tidigare (eller i alla fall på länge) landar i år på plats 11.
 • 2020-08-12
  Fullt ös och Karl-Oskar ställer om
  Förra veckans lugn har bytts till febril aktivitet i kommunhuset där jag sitter. Jag märker också av ett ökat inflöde av mail och samtal med såväl invånare, företag och besökare. På tal om besökare så har turisterna verkligen strömmat till vår kommun i sommar och vi som invånare har ju också tillbringat mer tid här är vanligt.
 • 2020-08-07
  Första jobbveckan avslutas med sol och värme
  Så har första veckan på jobbet gått i rasande takt. Även om det inte varit lika många möten och besök som det brukar vara för min del, så har ändå tempot varit högt och det känns så inspirerande att vara tillbaka igen.
 • 2020-08-05
  Tillbaka i vardagen och sommaren fortsätter
  Första veckan efter en härlig, lat och bra semester gäller för mig. Alltid skönt att vara ledig men jag tycker det känns mycket bra att vara tillbaka till jobbet och även få lite mer struktur än vad i vart fall jag haft det på min semester.
 • 2020-07-01
  Öppet året om och sommarläsning
  Så blev det juli. Fick frågan häromdagen om vi stänger ner någon verksamhet under sommaren. Många andra organisationer och företag gör så. Men på kommunen så är vi i tjänst året runt.
 • 2020-06-26
  Kurvan går neråt men håll i
  Vilken värme! Troligen en del av oss som sagt det denna vecka. Satt ute på en av våra fantastiska restauranger igår (som flyttat isär bord och gjorde det enkelt att hålla avstånd på föredömligt sätt) och när vi sedan cyklade hem vid 21-tiden var det fortfarande tropisk värme. Härligt på en del sätt men också jobbigt framför allt för våra äldre. Jag vet att ni inom vård och omsorg gör ett otroligt jobb nu i hettan.
 • 2020-06-24
  Om att säga ifrån och två nya chefer på intåg till oss
  Förra veckans inspel som jag hade om att våra kollegor på tekniska fått plocka över 200 pizzakartonger med mera, bara runt Växjösjön, har fått massor av reaktioner. Vissa ville inte tro det och vissa har själv sett det med egna ögon. Det var lite problem med bloggens prenumerationsutskick i förra veckan så du som inte vet vad jag pratar om hänvisar jag till onsdagens blogg.
 • 2020-06-17
  200 pizzakartonger, hygienartiklar och husgeråd
  Över 200 pizzakartonger. Orden har ekat i mig sedan jag satt med presidiet (ordförande, vice ordförande och förvaltningschef) för tekniska förvaltningen häromdagen och pratade om hur framför allt våra kollegor på tekniska ständigt jobbar med att få en fin, ren och bra stad och kommun.
 • 2020-06-12
  Företagsbesök hos två som trotsade olyckskorparna
  Fredag veckan före midsommar. Tiden rusar men midsommartid är det både i luft och kropp känner jag. Jag har ju stoppat mina verksamhetsbesök i ett par månader nu på grund av smittspridningen och för att våra kollegor i bolag och förvaltningar ska kunna mer fokusera på sina uppgifter. Jag ser verkligen fram emot hösten då jag hoppas mina inplanerade verkligen kan bli av. Igår besökte jag dock en verksamhet för att dela ut priset Växjös hjälte. Vem det blir avslöjar vi nästa vecka…
 • 2020-06-10
  Tilia och nya bilder inifrån vårt omtalade hus
  Sommarvärme och skolavslutningar – vilken tid vi har just nu. Cykelturen tidigt denna morgon gjorde mig nästan tårögd.
 • 2020-06-05
  En digital nationaldag och ny medlem i koncernledningen
  Firandet av nationaldagen i morgon blir lite annorlunda. Det blir ett digitalt firande men med traditionella inslag som sång och tal. Växjös borgmästare Bo Frank (M) skickar en nationaldagshälsning till alla Växjöbor, John-Martin Bengtsson bjuder på sång och vi får höra hur nationaldagen firas runt om i kommunen. Du ser detta här på vår webbsida på imorgon lördag 6 juni.
 • 2020-06-03
  Liverådgivning och musikkår
  Full rulle så här i juni. Förberedelse inför student i kommuner, inför nationaldag, midsommar och semester. Det vill säga det vanliga, samtidigt som vi planerar för det ovanliga i och med pandemin. Går bra, trots allt. Tack till alla medarbetare och andra Växjöbor som jobbar hårt just nu.
 • 2020-05-29
  White guide Junior, koldioxidutsläpp och handtvätt
  Först och främst ett stort grattis till vår viktiga måltidsorganisation som kan bli årets hållbara skolmatskommun 2020. Växjö är en av de kommuner som nominerats tävlingen White Guide Junior, som hålls i samarbete med Världsnaturfonden.
 • 2020-05-27
  Styrmodell och nu samlar vi sommar-Växjö
  Kick igen – mitt morgonmöte med kollegor från kommunikationsavdelningen om vår satsning kring hemester (semester på hemmaplan) gav energi.
 • 2020-05-20
  Tillsyn, trygghetsvärdar och så öppnar vi verktygslådan
  Helgen närmar sig och trots att jag ser fram emot att den, så ser jag oerhört mycket fram emot att den är över.
 • 2020-05-15
  Kommundirektörsmöte och vi måste hålla ut
  Tidig morgon idag var det dags för kommundirektörsmöte, ett virtuellt möte denna gång. Ett par gånger per år träffas Sveriges kommundirektörer för att såväl få inspel, mer information och även kunna ge stöd för varandra.
 • 2020-05-13
  Det finns så mycket att tipsa om…
  Man kan tro att det är svårt att hitta onsdagstips nu i coronatid när mycket är inställt. Men det är så otroligt mycket på gång i vår kommun att det idag bara blir tips.
 • 2020-05-08
  Skokast, gäddor och prenumerera mera
  Veckan då rättvisa, mångfald och kärlek åt alla uppmärksammats lite extra i och med Växjö Pride är snart till ända. Och trots en ovanlig Pridevecka i år har det varit fullt av aktiviteter, både digitalt och fysiskt. Har sett många kasta skor, många flaggor, jag har sett webbsändningar och att många följt den speciella klädkoden under veckan. Idag ska det vara blåa kläder på… 😊
 • 2020-05-06
  Introduktion för nyanställda, styrmodell och gymnasieprogram med bandyprofil
  Idag är det återigen dags för vår introduktion till alla nya medarbetare. Ett ypperligt tillfälle att välkomna alla våra nya kollegor på våra förvaltningar, bolag och Värends räddningstjänst. Introduktionen som är obligatorisk kan ses som en crash course till vår stora organisation, vår utvecklingsresa, värdegrund, kärnuppdrag och så vidare.
 • 2020-04-29
  Växjö som svemestertips, gratis wifi och Medborgarlöfte
  På SVT i måndags morse var författaren Niklas Kämpargård gäst. Han är ”expert” på semester i Sverige som skrivit boken Svemester: så reser du smart och hållbart i Sverige. Han fick då ge sina fem bästa semesterpärle-tips i Sverige. Och ett av dem var Växjö. Här kan du se klipp från SVT. Länk till annan webbplats. 
 • 2020-04-24
  City24.net, Arenaservice och vikten av att hålla i
  Beställning av varor och tjänster på nätet, ökning av e-tjänster och av hemkörning till många som nu inte kan, vill eller bör åka till butiker har gjort att just webbplatser för handeln nästan exploderat den senaste månaden. Det är nu en vardag för de flesta oavsett ålder.
 • 2020-04-22
  Förändring, chiliolja, stödtelefon och feriearbete
  Verkligheten ändras ständigt och påverkar oss alla både privat och professionellt. Att livets olika möten innebär förändring för oss har nu hänt vår härliga, glada, professionella kollega Henrik Johansson (förvaltningschef på stadsbyggnadskontoret), som av personliga skäl under sensommaren tar sitt flyttlass och kör mot Göteborg för att börja nytt jobb på västkusten som planchef.
 • 2020-04-17
  Måtlåde-avsmakning och Ingemar Nordström
  Tillbaka från lunch där jag tillsammans med några kollegor fick äran att testa små smakprover av de rätter som gymnasieeleverna som pluggar på distans, nu kan hämta på sin skola. Fem rätter finns att välja bland, vi fick smaka tre av dem.
 • 2020-04-15
  Lunchlådor och ett riktigt viktigt vikariat
  För någon vecka sedan blev vår första temperaturmätare klar för distribution till alla i vår stora organisation.
 • 2020-04-08
  Rutiner som fungerar och information på flera språk
  Så har även vi i Växjö kommun fått ett fall av covid-19 på ett särskilt boende. Jag fick veta igår kväll då omsorgsförvaltningen hanterade kommunikationen helt enligt rutin, där medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, informerade förvaltningschef som informerade mig. Men än viktigare är naturligtvis information till personal och till anhöriga och att Regionen också enligt rutin startade smittspårning. Imorse gick vi ut med kommunikation även externt. Du kan läsa mer här.
 • 2020-04-03
  Vanlighetslycka och framtidens stadsbyggare
  ”Så skönt att se att något är som vanligt!” En kommentar jag läste på facebook under ett inlägg om hur Växjö kommuns tekniska förvaltning smyckat Växjö city med planteringar, påskris och ägg. Mängder med glada tillrop och flera som uttryckte att det här verkligen behövdes i dessa tider. Påskpynt och blommor i glada färger hjälper många av oss, inklusive mig, att för en stund faktiskt landa in i att - ja det blir påsk i år igen och just det är i varje fall som vanligt.
 • 2020-04-01
  Rundgång, mutade telefoner och Årets arbetsplats
  Digitala hjälpmedel är något vi nu använder för fullt nu hos oss. Och vi är inte ensamma - det digitala sättet att mötas har verkligen exploderat. Och vår, och många andras, digitala mognad har haft samma utveckling.
 • 2020-03-27
  Gemensam krissamverkan, kunskapsinventering och bygglov
  IÅterigen är kraftsamling, gemenskap och prioritering något som verkligen följt mig denna vecka. Fantastiska möten (de flesta digitalt) med företag, invånare men också med kollegor från vår organisation, andra kommuner, regionen, polisen och länsstyrelsen har gått i en strid ström.
 • 2020-03-25
  Kraftsamling, prioritering och overhead-papper
  Tillsammans, prioritering, kraftsamling och hjälpas åt är orden som följer med oss denna vecka. Det är en speciell tid vi arbetar i, och även om det såklart även finns andra ord som är viktiga just nu eftersom ”det vanliga” måste fungera så är det mycket fokus på coronavirus och följderna av det.
 • 2020-03-20
  Vi handlar nära och tar hand om varandra
  Cykelturen idag till jobbet kändes som mitt i sommaren. Fågelsången var total och förutom en och annan cyklist mötte jag inte en kotte. Känns inte bra på många sätt, även om ju naturligtvis många med förkylningssymptom helt förståeligt håller sig inomhus. Allt fokus nu hos oss på att stötta våra medarbetare, invånare, företag och även de numera få besökare som kommer till vår kommun.
 • 2020-03-18
  Stort tack till er som ställer upp och ställer om
  Även denna veckan är mycket annorlunda och på många sätt utmanande. Centrala krisledningen och krisledningsgrupperna ute på förvaltningar och bolag, jobbar på och gör ett fantastiskt jobb med att få ihop allt som händer i vår stora organisation. Och jag vill också rikta ett stort tack till alla er medarbetare som just nu jobbar extra hårt för våra invånare, och med kort varsel ställer upp och ställer om. Inte minst inom vård, stöd och utbildning.
 • 2020-03-13
  Corona, krisledningsstab och mer corona

  Det finns bara ett ämne - ett som jag tror är på allas läppar – Corona. Till och med när jag skulle berätta för en kollega var jag varit och hämta min lunch i går blev mitt svar Corona… det var Coretto.
 • 2020-03-11
  Gemensam information och handtvätt
  På allas läppar denna vecka är säkert coronaviruset. En del oro och många frågor finns. Jag får också många frågor hur vi hanterar det och sedan någon vecka tillbaka har vi en krisledningsgrupp med säkerhet, HR, kommunikation, omsorgen och utbildningsförvaltningen som tillsammans med Länsstyrelsen och Region Kronoberg med flera stämmer av läget och samordnar kommunikation och aktiviteter. Vi har tillit och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • 2020-03-06
  Framtidstro efter digitaliseringsdag och Möbelriksdag
  Jag var uppe med tuppen idag då tågresa till Stockholm var planerad. Har förmånen att vara med i en gruppering från kommuner och landsting/regioner för att se hur digitaliseringen i dessa viktiga samhällstjänster och områden kan förbättras.
 • 2020-03-04
  Intranät, skolundersökning och bandage
  Nu har vi äntligen börjat föra ut vårt koncerngemensamma intranät. Kan tyckas endast vara information för våra kollegor i förvaltningar och bolag men genom denna satsning kommer vi återigen ha bättre verktyg för att bli bättre för våra invånare, företag och besökare.
 • 2020-02-28
  Chatt, digital signering och andra smidiga lösningar
  Vaknar upp, inte bara till ett vintervitt Växjö, utan även till en webbplats som nu har en chatt. Du kan nämligen från och med idag chatta med vårt Kontaktcenter på alla undersidor under www.vaxjo.se och även på hela www.upplev.vaxjo.se när du har frågor till oss.
 • 2020-02-26
  Röd tråd för platsen Växjö
  En ganska stor förändring kring ansvar och kompetens har gjorts i vår organisation de senaste åren. Att vi på ett mer gemensamt och professionellt sätt ser hur vi som kommun marknadsför platsen Växjö, och det som näringsliv, föreningar, akademi och det offentliga gör för våra gemensamma målgrupper.
 • 2020-02-21
  Sportlov, nederbörd och skolval
  2020-års sportlovsvecka har snart kommit till sin ände. För många av oss har det inneburit en lite lugnare vecka. Men för de många kollegor som gör allt för att kunna stödja och planera för de utmaningar som den senaste tidens nederbörd inneburit har det varit en hektisk vecka.
 • 2020-02-19
  Vattenrisker, fler verksamhetsbesök och sportlov
  Som vi alla upplevt har vädrets makter varit kraftiga i många dagar nu – vind och mycket regn är nu mer regel än undantag. Vi behöver ju regn för vårt grundvatten men när allt kommer så snabbt och så mycket på en gång så blir utmaningarna många. Risk för översvämningar, fyllda källare och det kan också vara en god idé att vara försiktig när man vistas på en del platser i vår kommun.
 • 2020-02-14
  Att klara välfärden och fler besök i våra verksamheter
  Några rader först idag om ett enormt arbete som alla på Växjö kommun gjort under föregående år...
 • 2020-02-12
  Nominera kommunens eldsjälar
  För några veckor sedan berättade jag om vår Kulturnatt. En succé med runt 60 000 besökare som besökte något eller flera av de event som vi inom vår organisation ornade, men som framför allt andra föreningar och näringslivet ordnade. Jag skrev då att det var ett 20-årsjubileum men vad fel jag hade! Det skulle vara 30-årsjubileum.
 • 2020-02-07
  Totalförsvarsövning i radioskugga
  Under drygt två dygn har jag tillsammans med vår säkerhetschef Marcus Holmqvist, chefsjurist Magnus Bengtsson, kommunikations- och näringslivschef Henrik Cajnerud och kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje varit på något mycket ovanligt och unikt.
 • 2020-02-05
  E-tjänster som underlättar
  Mitt i veckan och jag konstaterar att en krispig, ljus morgon helt klart att föredra framför det mörk, slaskig cykeltur hem igår.
 • 2020-01-31
  En enastående 30-åring
  Snart helg igen och då passar jag på att beröra förra helgens stora event i Växjö – Kulturnatten. En succé kan vi nog kosta på oss att kalla det, och det var i år också självaste 30-årsjuliléet för denna viktiga tillställning som Växjö kommun anordnar tillsammans med massor av andra kulturaktörer och näringslivet.
 • 2020-01-29
  Att planera information och ”Växjömodellen”
  Planen att man går i pension, oavsett om man är 60, 63, 65, 67 eller vilken ålder som helst föregrips ofta en ganska gedigen planering. Så har det varit med vår vd på Vidingehem, Peråke Janén, som vi nu informerat om går i pension i sommar.
 • 2020-01-24
  Regiondagar om det vi gör tillsammans
  Gårdagens möte med kollegor från Region Kronoberg och kommunerna i regionen var rejält lyckad. Region Kronoberg brukar bjuda in oss och deras delägda bolag som till exempel Almi och Destination Småland på så kallade Regiondagar där gemensamma (och ofta energifyllda) områden beskrivs och diskuteras.
 • 2020-01-22
  Del i en större helhet och dags för Kulturnatt
  En ganska stor förändring har nu från årsskiftet skett hos oss – centralisering av ekonomi, HR och kommunikation är nu klar. (Inte bolagen i koncernen utan detta rör alla förvaltningarna.) Tidigare hade förvaltningarna sina egna ekonomi,- HR,- och kommunikationsansvariga som innebar att vi i mångt och mycket jobbade olika och hanterade saker olika.
 • 2020-01-17
  Gatunamn och fortsättning på våra strategidagar
  Koncernledningens kombinerade chef/ledningsutvecklings- och strategidag är nu till ända och jag kan summera det med att dom har varit mycket lyckade.
 • 2020-01-15
  Att jobba med sina ”allergier” och dags för Skolval
  I veckan gick mitt första månadsbrev för året ut till hela organisationen – en ganska ny tradition som jag började med i september. Denna gång om information i våra kanaler och framför allt vikten av att information sprids i alla led från mig koncernledning och vidare har jag velat få igång. Men också andra kanaler såsom den här bloggen.
 • 2020-01-10
  Att rekrytera och nytt partnerskap med universitetet
  Jag får en hel del frågor i olika sammanhang om hur vi jobbar med rekryteringar. Internt, externt, vem är ansvarig, vem bestämmer, vilka är involverade?
 • 2020-01-08
  Vi välkomnar 2020 med chatt och Upplev Växjö
  Gott nytt år på er alla! Redan andra veckan i januari 2020 och på ett konstigt sätt känns det som om i vart fall jag firade jul för längesedan. Även om julen var både fin och energifylld.
 • 2019-12-20
  Världsunik nyhet och ett litet nyårslöfte…
  Fredag innan jul och ett visst lugn, i vart fall på Växjö gator, uppfattade jag när jag tidigt denna mörka morgon cyklade till jobbet.
 • 2019-12-18
  Ny prognos för Växjö station och kommunhus, Möbelcirkeln och stort ögonblick på torsdag
  Mitt blogginlägg i fredags väckte frågor hos många av er. Era mejl och samtal har både skapat förståelse och kunskap men också frågor. Budgetprocessen, hur den styr oss och vad den bygger på är nog den fråga som nått mig flest gånger samt frågan med matrisstyrning. Jag kommer berätta mer om det framöver.
 • 2019-12-13
  Ettårs-fokus men långsiktigt tänk
  Lucia men också födelsedagskänsla även idag. Älskade sonen Felix fyller 22 uppe extra tidigt med skönsång, presenter och så vidare. Så är vår december i familjen - tre födelsedagar ska hinnas med innan vi från och med i morgon börjar fokuserar på en annan födelsedag den 24:e och dagarna däromkring. Intensivt men ändå härligt.
 • 2019-12-11
  Platsutveckling, Campusplan och skridskor
  Tidigt frukostmöte med "Växjös fanclub" Expansiva Växjö med många från näringslivet, en del invånare men även någon besökare.
 • 2019-12-06
  Introduktion för nya medarbetare, Årets värdegrundare och Årets hedersbelöning för särskilda insatser
  Första veckan i december är snart slut – veckorna flyger som aldrig förr. Jag brukar beröra kickar som jag är med om under min arbetsvecka och just denna vecka har innehållit många sådana. Veckan har bland annat innehållit personliga kickar då både maken som dottern fyllt år denna vecka. Älskade Tova, otroligt att du fyllt 17 år men också fantastiskt och underbart att du är du. Jag är så fylld av tacksamhet! 
 • 2019-12-04
  Trygghetsmätning och tysk tv om vårt hållbarhetsarbete
  Vaknade upp och all snö som lyst upp vår kommun var borta. Men så är det ju i dessa tider och det var i alla fall inte lika halt att cykla till jobbet idag. 😊
 • 2019-11-29
  Sammanfattning Chefens dag och första snön
  Onsdagens Chefens dag med alla våra chefer i bolag, förvaltningar och Värends räddningstjänst har gett mig energi så att det räcker lång väg. Att få träffa, diskutera och framför allt få nya viktiga inspel, intryck och kunskap genom dialog med chefskollegorna i kommunkoncernen är en ynnest.
 • 2019-11-27
  Chefens dag, orange vecka och Saits
  Dagen som jag väntat på en längre tid är nu kommen. Chefens dag är här. Dagen då vi samlar alla chefer i förvaltningar och bolag för en obligatorisk utbildnings/inspirations/kunskapshöjande dag som ska ge verktyg för oss alla att bli bättre chefer och även få mer kunskap i allt som händer i organisationen Växjö kommunkoncern.
 • 2019-11-22
  Företagsbesök och soltimmar
  Fredag igen och en vecka med flera företagsbesök är slut. Vi har tänkt om lite när det gäller besöken. Eller rättare sagt vår näringslivschef Anna Sjödahl har justerat och fått till det så bra, genom att sprida ut våra besök lite mer under en längre period och inte ha alla under två veckor. Därför har tjänstepersoner och politiker nu under hösten i lagom takt besökt stora som små företag i kommunen.
 • 2019-11-20
  En annorlunda onsdag
  Idag har vi informerat våra medarbetare om att vi lagt ett varsel på 20 personer inom områdena ekonomiadministration, kommunikation, HR-administration och Friskt arbetsliv. Vi har också inlett en MBL-förhandling med fackliga parter.
 • 2019-11-15
  Oinbjudna gäster och skolval
  De senaste blogginläggen har det varit mycket om vårt nya stations – och kommunhus och då även om lite om vårt befintliga kommunhus i kvarteret Ansgarius. Och inte visste jag väl då att det är så mycket aktivitet här i Ansgarius. Inte bara av oss som jobbar här, utan även av andra varelser. Möss och silverfiskar har nämligen upptäckts i huset, något jag efter avstämning med Vöfab informerat de chefer som jobbar i Ansgarius om i veckan.
 • 2019-11-13
  Att vara i synk, Världstoalettdagen och ”Tänd i toppen”
  Ett inlägg på mitt instagram från förra måndagen gjorde att en del mejl till mig kom. På bilden visade jag vårt morgonmöte med projektgruppen för stations-och kommunhuset. Frågorna rörde inte mitt mycket trötta måndagsmorgon-ansikte 😊 utan mer om hur ofta jag träffar projektgruppen och också en hel del förvånande frågor att jag engagerar mig i bygget så mycket.
 • 2019-11-08
  Digital vecka tar över efter kvalvecka
  Fredag morgon och utanför fönstret lite gårmulet, eller kanske höstfint om man tar på sig lite mer positiva glasögon 😊
 • 2019-11-06
  Varumärket Växjö och viktiga cafékvällar
  Första snön föll i går. Otroligt på något sätt för även om det känns som om det är länge sedan det var ”barbentväder” känns det ändå som om snön är väldigt tidig i år.
 • 2019-11-01
  Varför bygger vi ett nytt kommunhus?
  Först ett stort tack för de många frågor som inkommit kring budget och även om många andra små och stora saker som händer i vår kommun och vår organisation. Och det finns en stor nyfikenhet om det som är under det stora tältet i centrala Växjö – vårt nya station och kommunhus. Synpunkter som är positiva men även negativa når mig och det är många frågor om varför vi flyttar och hur det kan vara billigare att flytta in i ett nytt hus istället för att renovera det gamla. Därför tänkte jag repetera de svar som ligger bakom vår nybyggnation.
 • 2019-10-30
  Hur fungerar budgetprocessen i kommunen?
  Jag har fått många frågor från såväl medarbetare som invånare om vår budgetprocess – med tanke på bloggen i fredags där jag beskrev internbudgetdialogen. Dialogen gick bra och återigen stort tack för allas engagemang och arbete med den.
 • 2019-10-25
  Flöde till skattebetalarna och besök hos Möbelcirkeln
  Idag är det en stor händelse i vår organisation – internbudgetdialog. Det innebär att vi i verkställigheten presenterar tankar och förslag till politiken om hur vi tar oss an den budget för 2020 som politiken antog i kommunfullmäktige i juni i år.
 • 2019-10-23
  En fungerande löneprocess och full fart på höstlovet
  Ni vet om att vi jobbar med ett nytt arbetssätt internt hos oss för att ta bort dubbelarbete, använda alla våra resurser på det mest effektiva sättet så att vår målgrupp får ut mest av sin skattekrona. Med fullt fokus på leverans till dem vi är till för. Jag pratar om processorienterat arbete som vi jobbat med de senaste två och ett halvt åren och som är en stor förändring. En förändring som går bra men tar tid.
 • 2019-10-18
  Volvo, Årets Trästad och ny prognos för kommunhuset
  I onsdagens blogg var det mycket om styrmodell – ja det blev nästan för mycket och så kan det bli. Jag gör gärna så ibland – använder för många ord och det är ett förbättringsområde för mig framåt så jag hoppas ni har tålamod… Jag ska tänka på det mer.
 • 2019-10-16
  Hållbarhetsprogram för alla, Öppet hus och bilder på vårt nya hus
  I går antog kommunfullmäktige Växjö kommuns hållbarhetsprogram i full enighet. En viktig och stor händelse för de många som jobbar med att definiera och skapa förutsättningar för att vi nu har ett program här internt. Och även för de många från näringsliv, övrig offentliga och akademi som varit medskapande till den. 
 • 2019-10-11
  Håll utkik efter upplev.vaxjo.se
  Vi är nu bara ett par månader ifrån en helt ny webbplats för alla som vill uppleva Växjö. I veckan fick jag en liten smygtitt på hur det kan se ut. Och det känns riktigt bra.
 • 2019-10-09
  Presentation för studenter, Näringslivsplan och möbler till föreningar
  Gårdagens presentation för ett hundratal elever från Linnéuniversitetet var spännande och lite annorlunda. Jag var inbjuden för att berätta om oss – Växjö kommun med dess bolag och förvaltningar för de som går civilekonomprogrammet och marknadsföringsprogrammet. Lnu brukar annars bjuda in föreläsare från näringslivet, för att de ska kunna sälja in deras verksamhet och öppna ögonen för studenterna. Men den här gången kontaktade programansvarige mig och ville att studenterna skulle få inblick i en kommun. ”Med tanke på allt spännande som görs i Växjö kommun måste du komma” sa hon. ”Självklart” sa jag.
 • 2019-10-04
  Utökad koncernledning och digitala veckan
  Veckans utökade koncernledning har gett mig energi som jag kan leva extra på i flera dagar. Att tillsammans jobba med dels chefskap som profession, dels att gå igenom och repetera de saker om vi gör för att vi som organisation och medarbetarna ska bli än mer professionella genom vår utvecklingsresa (och aktiviteter inom vår triangel) kändes så himla bra.
 • 2019-10-02
  Nyhetsbrev, fallpreventionsveckan och utökad koncernledningsmöte
  Idag börjar jag med vårt nyhetsbrev ”Näringsliv och tillväxt” som gick ut i förra veckan. Du kan läsa nyhetsbrevet här. Länk till annan webbplats. Mycket matnyttigt kring utvecklingen i vår kommun, mycket fokus på näringslivet och även information från oss på Växjö kommun som är till gagn för just företag. Läsvärt för oss alla! Artikeln som heter ”Vad fan ska vi göra med ett källarföretag i Växjö?” är väl värt att läsa igenom. Smilbanden åker upp av många anledningar 😊
 • 2019-09-27
  Många vill till Bredvik
  Den här veckan är det många som hört av sig om det nya området Bredvik nära Räppe och Norra Bergundasjön i Växjö. Anledningen är att vi släppt villatomter där.
 • 2019-09-25
  Anhörigvecka och Idrottens dag
  Har precis träffat en ny Växjös hjälte, alltid lika härligt att träffa och uppmärksamma en av alla medarbetare som gör det där lilla extra för de vi är till för. Mer om det om några dagar! Eftersom jag ville skriva några rader igår efter den granskning som varit kring vår förändringsresa blir det idag bara onsdagstips på bloggen. Och det är inte så bara!
 • 2019-09-24
  Vi är på rätt väg
  Vår viktiga utvecklingsresa har rönt intresse de senaste dagarna. Smålandsposten har genom olika vinklar berättat om vår resa – en resa som vi anser är det bästa för våra invånare, företag och besökare. Jag välkomnar granskningen och vill också idag berätta lite mer om vad det är vi gjort de senaste åren (även om jag berört detta även tidigare).
 • 2019-09-18
  En låda från Indien, ministerbesök och två öppna hus
  Gårdagens eftermiddagsmöte på Huseby var något extra. Inte bara för att vi var i en fantastisk miljö utan för mötets innehåll.
 • 2019-09-13
  Hållbarhet, Växjö-ambassadörer och MAT
  Sedan onsdagens blogg där jag kort berörde VEABs arbete med hållbarhet har jag fått en del frågor om det. Bland annat om vad görs och hur man som invånare ser deras arbete.
 • 2019-09-11
  MAT2019, kickar och att vara tillsynsmyndighet
  Snart dags för ännu en händelserik helg i Växjö. MAT2019 är snart här och redan nu syns tältet på torget vilket ju är en del av evenemanget
 • 2019-09-06
  Många frågor om kommunledningsförvaltningen
  Två dagar med koncernledningen i veckan har gjort mig (och jag tror jag pratar för oss alla) – starkare. Vilket gäng jag har runt om kring mig och vilket gäng vi alla har runt omkring oss.
 • 2019-09-04
  Chef som profession, månadsbrev och Naturens dag
  Börjar dagen med att hålla tummarna hårt för våra kockar som idag deltar i Storköks-SM i Stockholm. Kockar från skolor, äldreboenden och förskolor runt om i landet gör upp om segern och vi har ett lag med från vår måltidsorganisation. Heja Nathalie, Ola, Therese, Christoffer och Mikael!
 • 2019-08-30
  Premiär för nya chefsutbildningar, vigsel och restaurangskola
  En stor dag idag (och stor helg vilket jag återkommer till) för några av oss. Om några minuter är det nämligen dags att starta igång våra nya chefsutbildningar för chefer i Växjö kommunkoncerns förvaltningar och bolag.
 • 2019-08-28
  Nya vuxenpsykiatrin, Stationsparken och Återbruksdag
  I går kväll var jag och några kollegor från kommunen på ett inspirerande kvällsmöte med Dynacon här i Växjö. De visade upp en av deras senaste byggen här i staden - nya Vuxenpsykiatrin på Sankt Sigfridsområdet i de centrala delarna av Växjö.
 • 2019-08-23
  Många tankar att ta med från våra strategidagar
  Fredagen är här och jag förundras över hur veckorna fullkomligt flyger fram.
 • 2019-08-21
  Bilder inifrån tältet och tonårsföräldrautbildning
  Gårdagens studiebesök med koncernledningen i Växjö station och kommunhus var en kick. Trä överallt och härliga detaljer. Ni vet väl att ni kan följa byggnationen här på vår webbplats, se tidsplanen och bilder inifrån tältet.
 • 2019-08-16
  Molly, jäktad och batterier i trä
  Veckans största snackis är nog den storslagna finalen på Scensommar vi hade i onsdag med Molly Sandén. Stort tack alla kollegor på kultur och fritidsförvaltningen som gjort Scensommar möjligt och som spridit glädje hela sommaren runt omkring Växjö. Och tack för en fantastisk avslutning!
 • 2019-08-14
  Studiebesök och stadsfest
  Nu är jag igång igen på allvar efter semestern som var härlig på alla sätt men som också innehöll lite nya erfarenheter - till exempel att övningsköra med älskade dottern. Det är ett tag sedan älskade sonen tog sitt körkort och övningskörning var en del av vardagen, och nu i sommar var det dags igen.
 • 2019-07-05
  Sommartips, upphävt eldningsförbud och semestertider
  Tips på hur jag får skugga och mindre värme i vårt hus har haglat in. Jo jag vet om att det finns markiser och gardiner men inget av det passar tyvärr hos oss. Det har även varit många delade meningar om blöta lakan, jag har fått tips om att det är inomhus man ska sätta upp dem och inte utomhus men jag har också fått tips om att det är just utomhus man ska ha dyngsura lakan för det är då det ger bäst verkan.
 • 2019-07-03
  Hemestra i sommar och det finns lediga platser
  Senaste dagarna har det varit extra mycket cykel för mig. Jag cyklar för det mesta till jobbet och när jag har tjänsteärenden inom stadskärnan tar jag oftast våra tjänstecyklar. Men på fritiden är det mest när vi är i vår stuga som det blir cykla av. Det ändrades i helgen.
 • 2019-06-28
  Tobakslag, rapportering och blöta lakan i fönstren
  Studiebesöket i Helsingborg, som jag var på väg till i onsdags, var mycket givande. Kan säga att resan de har gjort har även vi gjort och i många stycken hade de kommit längre än oss. Men i många stycken hade vi kommit en bit längre än dem. Det är inte än tävling så klart utan här är det kollegialt ett givande och tagande och så är det skönt att veta och höra att andra framgångsrika kommuner gör samma som oss.
 • 2019-06-26
  Massor av sommartips och välkommen Anders!
  Då var det klart att Anders Elingfors är vår förvaltningschef för utbildningsförvaltningen.
 • 2019-06-19
  Växjös hjälte och anta näringslivets utmaning!
  Idag är det äntligen dags att presentera nästa Växjös hjälte. Vi gör ju en film varje kvartal om någon av våra gemensamma utmaningar och aktiviteter. Filmerna kommer en gång i kvartalet och kompletterar annan information som sprids ut till alla medarbetare.
 • 2019-06-14
  Projekt, PPS och ny chef på tekniska
  Den senaste tiden har jag fått frågor om min inblandning i olika projekt.
 • 2019-06-12
  Vädrets makter och VM-visning
  Urladdning är rätta ordet att beskriva vädrets makter under tidiga morgontimmen. Hann gå över innan jag cyklade till jobbet tidig morgon (sedan kom det dock igång igen) och det var rejält friskt och skönt efter regnet. Många studenter i veckan så jag håller tummarna för att ordspråket ”efter regn kommer solsken” stämmer.
 • 2019-06-07
  Övergångsställen och Sweden rock
  Återigen klämdag. Jag är ärligt lätt förvirrad över dagarna och när jag hade möten. Var det i fredags eller var det en onsdag? Men jag är nog inte ensam. Härligt är det i vart fall och gårdagens Sveriges nationaldag var verkligen något att glädjas över. Inte bara för dess innehåll utan även för det fantastiska vädret.
 • 2019-06-05
  Bra frågor om budgettexterna och Andreas & Co till Linnéparken
  Vem skriver budgettexterna till Växjö kommuns budget? Frågan eller liknande frågor har kommit till både mig och kollegor de sista dagarna.
 • 2019-05-31
  Klämdag, utmanande budgetläge och lite mammautveckling
  En av våra klämdagar är här – sista fredagen i maj och imorgon första juni. Första sommarmånaden är här jag är ärligt förvånad att den redan är det.
 • 2019-05-29
  Budget och mobiltips
  Blågrönas budgetförslag presenterades igår och om några dagar ytterligare kommer oppositionens. Alltid bråda dagar, så klart för politikerna, men även oss tjänstepersoner då det såklart berör medarbetarna. Som jag och många med mig berört tidigare är det en utmanande tid vi har framför oss så budgetförslagen som föreslås kommer på ett eller annat sätt påverka oss mycket.
 • 2019-05-24
  Lätt att följa och massor om måltid
  Jag har fått frågan hur man kan prenumerera på våra pressmeddelanden – missade det i förra inlägget. Jo gör så här. Du går in på https://www.mynewsdesk.com/se/vaxjo_kommun (eller bara googla Mynewsdesk + Växjö kommun). Tryck på Följ Växjö kommun. Då får du fylla i din epost och namn, mycket enkelt. Och därefter kommer dom till din epost varje gång en av våra kommunikatörer trycker på Skicka-knappen. På liknande sätt gör du ju för att följa min blogg, men då fyller du i din epost här på www.vaxjo.se/kommunchefen Att följa oss på Facebook, Instagram och Linked In är ju ännu enklare, där heter våra huvudkonton Växjö kommun och bara att trycka ”följ” när du hittat dem.
 • 2019-05-22
  Att sprida info om och till hela koncernen
  ”Hur får jag mer information om av som händer i Växjö kommuns förvaltningar och bolag?” Frågan kom till mig av en energifylld kollega från ett av våra bolag då vi hade en dialog om förvaltningar, bolag, Växjö kommunkoncern och önskan att känna en mer ”vi-känsla” och som kände ändå en svårighet. ”Jag trivs på mitt bolag, är stolt över vad vi gör men vet inte så mycket mer vad andra bolag och förvaltningar gör vilket gör det svårt för mig att ta in mig i begreppet kommunkoncern”, sa medarbetaren. Bra inspel och helt korrekt.
 • 2019-05-17
  Med VR cyklar vi i Paris och åker karusell på Liseberg
  Jag måste bara delge något som jag tycker är så härligt och fantastiskt. Jag sprang på kollegan Henrik Rossling i veckan som var på väg till ett av våra särskilda boenden, Borgmästaren i Växjö, för att där få de boende att uppleva besöksmål såväl i Växjö som i Sverige genom Virtual Reality (VR).
 • 2019-05-15
  Konstnärskockar och nog får vara nog
  Onsdag betyder tips och idag vill jag tipsa dig som bor i Kalvsvik om att vi har direktmöte måndag kväll. Varmt välkommen att ge input och ställa frågor till tjänstepersoner och politiker. Jag vill också tipsa om att ta en titt på några matbilder av maträtter lagade på Älgvägen. Jag såg dom häromdagen och tänkte – vad är det för speciellt med dessa? Sedan förstår jag att detta är det nya sättet vi gör timbalkost (timbalkost innebär konstistensanpassad mat för de som har svårt att tugga och svälja) på. Man formar maten så den ser ut precis som den vanliga rätten. En klyftpotatis formas till klyftpotatis, en sparris till en sparris och så vidare. På Facebook och i andra kanaler är reaktionerna fantastiska, så mycket ros till våra duktiga kockar. Länk till annan webbplats.
 • 2019-05-10
  Platsen vi älskar och att skapa magi i digitaliseringens namn
  Gåragen började med fullsatt morgonmötet där platsvarumärkets betydelse beskrevs av platsvarumärkesexperten Helena Nordström – bra introduktion till det platsvarumärkesarbetet som vi snart sjösätter kring Växjö.
 • 2019-05-08
  Platsvarumärke och förtidsröstning
  Jag laddar för fullt för morgondagen. Först är det Expansiva Växjö-mötet där nytt platsvarumärke står på agendan. Inspirationsföreläsaren Helena Nordström kommer att prata om vikten av platsvarumärke och därefter kommer jag tillsammans med vår Denis Hodzic på centrala kommunikationsavdelningen samt en del av de många från näringsliv som varit med och utvecklat vårt allas Växjö platsvarumärke, att prata och inspirera.
 • 2019-05-03
  Budget, BW och Movägen
  Vilken vecka – hattig då det varit firande med såväl Valborg men även en röd dag mitt i veckan, men som vanligt full rulle. Förutom träff med expansiva företag i kommunen som både vill utöka lokaler och finna större lokaler har det varit en del interna möten.
 • 2019-04-30
  Vi firar våren utan eld!
  Sista april, Valborgsmässoafton, imorgon 1 maj och våren är verkligen här! Ikväll är du varmt välkommen till Växjö kommuns firande i Linnéparken.
 • 2019-04-26
  Möbelåtervinning och möten med entreprenörer
  Jag har i veckan fått mejl och samtal i och med en artikel i lokalpressen om att vi endast skulle använda drygt 10% av befintligt möblemang i vårt nya kommunhus. Även jag reagerade på de svarta siffrorna i artikeln då förklaringar inte fanns med. Så fakta: Ytan i vårt nya kommunhus kommer att bli cirka 40% mindre än i det vi sitter i nu. När vi nästan halverar ytan får vi helt enkelt inte plats med de möbler vi har idag.
 • 2019-04-24
  "Grilla lugnt, Valborg och folkfest"
  Då är kommunhuset och alla våra andra arbetsplatser åter fyllda av medarbetare och energi efter påskhelgen. Många är ju ni som även arbetade i påsk för att få allt att fungera. Men den där vardagskänslan är i alla fall här igen. Känns bra.
 • 2019-04-17
  Lite onsdagstips innan ägg och sol
  Idag vill jag bara helt enkelt önska er alla en glad glad påsk. En särskild tanke till er alla som arbetar under påsken och ser till att allt fungerar även röda dagar.
 • 2019-04-12
  Ivan, Kina och nu rullar utbildningarna
  En extremt intensiv vecka är snart till sin ända – mycket att skriva om efter fantastiska möten med såväl företagare, kollegor och även besökare.
 • 2019-04-10
  Växjös hjälte, vägen till Malmö och Växjöweekend i radion
  Idag släpper vi Växjös hjälte nr 5 – en härlig medarbetare som brinner för sitt jobb och som både enligt egen och andras utsago gör det lilla extra och verkligen lever vår värdegrund. Oförglömliga kommentarer som ”jag längtar till mitt jobb varje dag" och "jag är så stolt att jobba här” värmer.
 • 2019-04-05
  Tack Nordén, leveranser och nu kan jag viga
  Tillbaka från filminspelning med Växjös hjälte (nummer sex i ordningen). Som vanligt så roligt att träffa en av våra medarbetare som gör det där lilla extra för de vi är till för. Här kan ni se de förra filmerna med Växjös hjälte + ett tema där vi berättar om något som är på g i koncernen och som gäller oss alla. Vem hjälten är? Det får ni se nästa vecka!
 • 2019-04-03
  Budgethearing, samordningsvinster och sandsopning
  En speciell och viktig händelse tilldrar sig idag. Vi samlar hela koncernledningen, våra processägare samt ledande politiker i två dagar för att presentera bokslutet för 2018 men framför allt presentation kring inspel för kommande års budget. Vi kallar det budgethearing
 • 2019-03-29
  Många vill till oss och det pratas mycket om ”tältet”
  Vid 7.30 -tiden börjar det fyllas på med folk i vår korridor. Jag är oftast först på plats och har 15 till 30 min alldeles själv. Landar ofta in på mitt rum tidigare än så för att fixa, läsa och förbereda innan dagens möten innanför och utanför kommunhuset med kollegor, företag och många fler. Idag är det ägarmöte med Värends räddningstjänst, vårt kommunförbund som Växjö och Alvesta äger tillsammans (men Växjö har största delen) och därefter är det möten med kandidater till spännande tjänster här. Men också företagsbesök och även intervju från studenter på Linnéuniversitetet. Blandad kompott.
 • 2019-03-27
  Simhallsträff, bygglov och Direktmöte i Öjaby
  Gårdagskvällens informationsmöte om placeringen av Växjös kommuns nya simhall var välbesökt. Mycket energi och en del frustration som visar på ett stort engagemang.
 • 2019-03-22
  Lomhörd i #slutspelsstadenväxjö
  En spännande vecka är till sin ända snart och jag ser redan fram emot nästa. (Fast absolut med en helg emellan för det har varit jobb från tidig morgon till sena kvällen för mig de senaste veckorna så helgerna är viktiga att försöka ta igen sig 😊)
 • 2019-03-20
  Ny simhall och klimatsmart klädswap
  Igår kunde vi äntligen presentera det som en arbetsgruppbestående av kollegor på Vöfab, kommunledningsförvaltningen, tekniska förvaltningen samtexterna konsulter jobbat med i många månader. Nämligen förslag om ny simhall.
 • 2019-03-15
  Fredag med kommunhus, simhall och samverkan
  Fredag igen – var tar veckorna vägen undrar jag allt som oftast... Denna avslutades väldigt intensivt.
 • 2019-03-13
  På Seniormässan med Växjö kommunkoncern
  Idag och imorn är det seniormässa på Fortnox Arena i Växjö. 
 • 2019-03-08
  Rött, grönt och småländsk engelska
  Vanans makt är stor men genom återkoppling så går det att förändra sig. Jag berörde det lite redan i onsdags men vill dela med mig av ytterligare ett exempel.
 • 2019-03-06
  Utvecklingsresa, onsdagstips och okej att göra misstag
  Möjligheteter, utveckling, lärdom, misstag, förbättring, ifrågasätta och återkoppling – allt hör ihop. Detta var en stor del av det vi pratade om på Chefens dag i måndags.
 • 2019-03-01
  Företagsbesöket som väckte minnen…
  Veckans företagsbesök, där jag tillsammans med kollegor från näringslivsavdelningen, koncernledning och politiken besöker företag i vår kommun, har varit intensiv. Men så intressant.
 • 2019-02-22
  Slirigt slut på veckan och krafttag i koncerngemensam utbildningssatsning
  Slirade hem från jobbet i för hala skor runt sjutiden i går kväll, och småsvor över både mina skor, snöblandade regnet och blasket. Drygt 11 timmar senare var jag på väg tillbaka till jobbet och då hade det plötsligt frusit och var drygt -9 grader och solen började gå upp. Upp- och nervända världen känner jag men det verkar dock bli en fantastisk sista dag på årets sportlov.
 • 2019-02-20
  Triangeln, sportlov och e-sport
  Onsdag mitt i sportlovsveckan. En vecka som är fullbokad för mig med olika möten, träffar, förberedelser med mera. Lite lugnare i kommunhuset och på staden då många av kollegorna och våra invånare har ledigt för sportlov.
 • 2019-02-15
  En väldigt händelserik arbetsvecka avslutas med en väldigt känslofylld fredag
  Det har varit en innehållsrik vecka med såväl företagsbesök, frukostmöte med näringsliv som fotbollsdomare och entreprenörer med flera. Det har dessutom varit en hel del förberedande för vår annalkande Chefens dag, som vi har för alla våra drygt 450 chefer i Växjö Kommunkoncern.
 • 2019-02-13
  Frukostmöte med inspirerande kökschef och fotbollsdomare
  Onsdag mitt i veckan och morgonens frukostmöte med Nätverket Expansiva Växjö som hade temat Entreprenörskap och Drivkraft var mycket bra.
 • 2019-02-08
  Fredag, nyanställda och vädjan om hjärterum
  2019 års första introduktion för alla nyanställda från våra bolag och förvaltningar (dvs hela kommunkoncernen) sker idag och jag tillsammans med Anna Tenje har första rundan. För mig en energikick att träffa nya kollegor men också att berätta för dem allt det vi gör från koncernen varje dag för våra invånare, företag och besökare.
 • 2019-02-07
  Positivt bokslut och sista minuten tips
  Nyss hemkommen efter mycket tidigt morgonmöte med inspirations och strategigruppen som jobbar för att stärka Växjö som plats. Näringsliv, kultur, idrott med mera i en härlig blanding och fokus är just på hur vi alla ska kunna stärka Växjö än mer. Härligt och det ger mycket energi!
 • 2019-02-01
  Arbete som ger energi och tips på snöaktiviteter
  Fredag igen och jag är full av energi efter 1,5 dag med koncernledningen där vi tillsammans har fokuserat på hur vi ska förbättra vårt arbete både som enskild och som grupp, det vill säga bra ska bli bättre!
 • 2019-01-30
  Energifyllda dagar och tips till sommarjobbare
  För nästan exakt ett år sedan åkte koncernledningen på ett lunch- till lunchmöte för att ta del av det processarbete som vi driver i koncernen. Den gången handlade det om processen ”Skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och en fungerande arbetsmarknad”.
 • 2019-01-25
  Kompetensutveckling, rubriker och spekulationer
  Glädjen är stor när kollegor i koncernen utvecklas vidare genom att ta andra tjänster inom Växjö kommuns förvaltningar och bolag. Detta är ett sätt att stärka både medarbetare men även organisationen eftersom kunskapen sprids till fler delar.
 • 2019-01-18
  Matnyttiga regiondagar och läs vårt nyhetsbrev om näringslivet
  Den här veckan har jag varit iväg ett par dagar med politiker och vissa tjänstepersoner från alla våra kommuner i regionen samt Region Kronoberg på de så kallade regiondagarna. Matnyttiga dagar som ger mervärde, inte bara för att nätverka utan även för att få bra kunskap och information.
 • 2019-01-16
  Nya politikerkollegor och medborgarna nöjda med Växjö kommun
  Onsdag mitt i veckan och nu har vardagen verkligen satt igång. I och med att det är nytt år efter val så har vi nya styrelser och nämnder som innebär nya konstellationer, nya politikerkollegor att lära känna och jobba sig samman med. För mig är det första gången så visst är jag ovan men med fantastiska kollegor från alla håll så verkar det som om det mesta löser sig.
 • 2019-01-11
  Sevärd film och många frågor om vårt nya avfallsbolag
  Veckans after work med kommunalråden där vi även passade på att säga hej då till Per Schöldberg blev rejält minnesvärd. Vi hade trevligt, åt gott och diskuterade massor.
 • 2019-01-09
  Vardag igen och kretsloppspark gör det enklare att leva hållbart
  Den här veckan är de flesta tillbaka på jobbet igen och nu börjar trycket öka rejält för oss alla. Kalendern ser nu ut som den brukar göra och det är mycket möten både internt och externt för mig igen.
 • 2019-01-04
  Mer träning för mig och alla medarbetare 2019
  Gårdagens intervall spinningspass känns idag. Känslor av muskler och spänningar både här och där är en fantastisk känsla. Jag har nu lovat mig själv att jag MÅSTE prioritera mig och min träning från och med nu.
 • 2019-01-02
  Nytt år - nya möjligheter!
  Jag vill börja med att önska alla ett gott nytt år! Hoppas ni alla haft en skön jul och får en bra start på det nya året.
 • 2018-12-21
  En önskan om en God jul och ett gott nytt år!
  Årets sista vecka har varit lika intensivt för mig som för alla andra. Höjdpunkterna är många.
 • 2018-12-17
  Växjös hjälte och nya visuella identiteten
  Om en vecka är det julafton och så här en vecka före självaste dopparedagen vill jag sprida filmen om vår fjärde Växjös hjälte. 
 • 2018-12-14
  Tredje advent och kollektiv julklapp från Växjö kommun
  Fredag inför tredje advent och nu är familjens födelsedagar klara. Den 2 december var det makens dag, den 3 var det älskade dotterns 16-årsdag och igår blev älskade sonen 21 år.
 • 2018-12-12
  Tryggt inför jul och cykelkampanj i ny visuell identitet
  Morgonen började tidigt med möte strax efter klockan sju för att säkerställa att allt är klart inför jul och nyår. Det är mycket att tänka på och jag är så himla stolt och glad över alla som engagerar sig och jobbar för att vi äntligen har en väl fungerande koncernövergripande process.
 • 2018-12-07
  En stark händelse som följt mig hela veckan
  En händelse som utspelade sig mitt i veckan har följt mig sedan dess. På väg hem från jobbet när kvällen precis börjat och jag hade bara cirka 100 steg till vårt hus hörde jag ett kvinnoskrik som var fyllt av total förtvivlan, ångest och rädsla. Skriket var en bit bort och jag spejade fullt och såg ca 500 meter bort en figur som gick av och an vid vägen och skrek av och an med den blandning jag ovan beskrev.
 • 2018-12-05
  Full fart inför jul och snart utses nästa Växjös hjälte
  Onsdag mitt i veckan- och det går i turbofart. Som alltid innan jul för det är sååå mycket som måste bli klart. Men vi är många som jobbar tillsammans och hjälps åt för att få allt i rullning. 
 • 2018-11-30
  Digitalisering – som att bygga vägnät där verksamhetens flöden är integrerat!
  Tack alla ni som kommit med frågor och inlägg kring det jag skrev om i bloggen i onsdags om vårt digitaliseringsarbete. Varför jag trycker på att identifiera interna flöden i verksamheterna, var det som satte igång diskussionerna och många härliga ”Aha, nu förstår jag! Är det så?” vilket gjorde min dag i flera dagar!
 • 2018-11-28
  Digitala tjänster och engagerade invånare
  Det här med digitala tjänster och möjlighet att få support dygnet runt (när ni vill och inte när vi har öppet eller personal på plats) är en tanke jag har pratat om länge. För att få det att fungera i hela kedjan så är det viktigt med processer/rutiner som håller ihop hela tjänsten och det arbetet är vi nu i full gång med.
 • 2018-11-23
  Stolt över gran, intyg och nya medarbetare!
  Igår var det två saker som gjorde mig extra glad och stolt. Den första var att se vår gran sättas på plats på Stortorget i centrala Växjö. Det andra var att vi fick ett intyg att vi har utmärkta finanser och att vi fått betyget A. 
 • 2018-11-21
  Äntligen ny visuell identitet och felaktig fakta om kommunens budget
  Igår tog KF det av många efterlängtade beslutet att anta en ny visuell identitet och policy för Växjö kommun som organisation. Bakgrunden till detta arbete är att vi ska öka vår tydlighet, trovärdighet och tillgänglighet, inte minst eftersom alltmer kommunikation sker i digitala kanaler.
 • 2018-11-16
  Välkommen Henrik och full fart för fixartjänsten
  Vill först säga välkommen till Henrik Johansson som nu är klar som vår kommande förvaltningschef på Stadsbyggnadskontoret och som tar över i vår efter Lars Wennerstål som går i pension. Henrik har lång erfarenhet av området men även en djup förståelse för alla delar som man är beroende av för att kunna ta ett helhetsansvar i denna roll.
 • 2018-11-14
  Nu !
  Nu är det då dags att visa, beskriva och informera om de nya bilderna på fasaden och interiören av Växjö stations och kommunhus. Allt sprids i detta nu på Utvandrarnas hus och i våra sociala nätverk inklusive webben men självklart även här på min blogg.
 • 2018-11-14
  Nya bilder på Växjö station och kommunhus och parkeringstips
  Jag hoppas ni alla har sett att vi idag har informationsträff på Utvandrarnas hus om vårt stations- och kommunhus.
 • 2018-11-09
  Chefens dag och på onsdag visar vi nytt...
  I går hade vi andra sessionen för hösten av ”introduktion för nya Chefer” . Alla våra nya chefer från bolag och förvaltning går dessa för att på så sätt få en bra förståelse för hela vår kommunkoncern, verktyg och tips för att agera som chef men också ett stort nätverk som extra stöd i sin roll.
 • 2018-11-07
  En ny tydligare identitet för alla i Växjö kommun
  Chefens dag med alla chefer i Växjö kommunkoncern i måndags har fyllt mig med positiva känslor hela veckan.
 • 2018-11-02
  1-årsfirande, borgerliga vigslar och julgransefterlysning
  För dryga ett år sedan föddes Wipwitech network, ett nätverk för alla inom digitalisering och IT och framför allt för kvinnor/tjejer inom denna växande och mångfaldsbransch. Nu är det cirka ett år sedan och därför bjuds det in till 1-årsfirande. Det är öppet för alla så ni som vill fira, utöka ert nätverk och ha trevligt kika här och anmäl er. Länk till annan webbplats. Vi ses där hoppas jag för jag kommer!
 • 2018-10-31
  Naglar och höstlovsaktiviteter
  För några veckor sedan hade jag och älskade dottern ”mamma och dotter-dag” på stan. Härligt på alla sätt och då en sak på önskelistan var att fixa naglarna, gjordes just det.
 • 2018-10-26
  Utökad koncernledningsgrupp och en flytt som ska öka servicen
  Du vet att du har haft en intensiv vecka när du på fredagen inser att du missade att blogga i onsdags. Så kan det gå när det är full rulle – som vanligt egentligen men just den här veckan har varit extra intensiv. Därför får ni läsa onsdagens tips i dagens blogg.
 • 2018-10-19
  Gränsen till det privata, kalender och tennis på gatan
  Att vara tjänsteperson i offentlig verksamhet är intressant på många sätt. Vi är många i organisationen som säger att de har världens bästa jobb – det är en härlig känsla när kollegor och medarbetare säger så. Och jag känner samma sak. Det är en ynnerst att jobba med duktiga kollegor som både är tjänstepersoner och politiker för att utveckla en plats och kommun för att säkerställa mervärde för dem vi är till för – invånare, företag och besökare.
 • 2018-10-17
  Trafiktips och att med att jobba med IT...
  Under ett energifullt möte med en företagare som jag känt i många, många år frågade denne ”saknar du inte IT-branschen längre?”. Det är ganska intressant hur man gärna sätter en stämpel i en panna kopplat till en bransch och framför allt till IT. För IT (Informationsteknologi och informationsflöden) finns ju integrerat i alla verksamheter – likaså gäller det ekonomi och HR - så säg den som inte jobbat i eller med IT de senaste decenierna.
 • 2018-10-12
  Bygglovshandlingar och tufft ärende i backspegeln
  Min fullspäckade vecka fortsätter så det blir korta ord. Jag har blivit bombarderad av frågor kring vad som hände förra veckan i byggprojektet med vårt stations-och kommunhus.
 • 2018-10-10
  Matmeckat Växjö och Öppet hus
  Mitt i veckan redan och hann knappt blogga, timmarna flyger iväg! Men självklart vill jag onsdagstipsa och denna vecka om att det nästa lördag 20 oktober är Öppet hus på Växjös gymnasieskolor.
 • 2018-10-03
  Stolt över chefskandidater och tips i höstrusket
  I veckan kunde vi läsa att två av våra mycket duktiga förvaltningschefer, Camilla Holmqvist och Per Sandberg, är kandidater för kommunchefsjobbet i Alvesta.
 • 2018-09-28
  Little Secrets Vaxjo och nyinvigning vid sjön
  Fredag morgon som började med tidigt morgonmöte med Ulf Axelsson på Växjö flygplats. Vilken energi det är där och vilken utveckling.
 • 2018-09-26
  Papperian+IKEA och naturliga steg i karriären
  Igår var det vernissage för kollektionen SOMMAR 2019 på Papperian i Växjö med unika och färgstarka mönster, utformade av deltagare vid daglig verksamhet i Växjö kommun.
 • 2018-09-21
  Valresultat, invigningar och stand up
  Redan fredag! Massor händer hos oss och vet inte om det är det som gör att veckorna går så snabbt.
 • 2018-09-19
  Ikonisk utsikt, torginvigning och studiedagstips
  Igår kväll var jag och ett par kollegor i ICON och kikade runt i ett snart färdigt bygge.
 • 2018-09-14
  Nya medarbetare, träning och efter valet
  Fredag morgon började med att träffa en full sal med deltagare i Introduktion för nyanställda. Jag är alltid så glad och upprymd när jag träffar de många som nyss börjat i vår kommun på någon av våra förvaltningar och bolag.
 • 2018-09-12
  Växjös hjälte och Idrottens dag
  Har börjat landa in efter en extremt hektisk helg. Förutom val, som i sig var och är en upplevelse med många ingredienser, innehöll den mycket MAT2018 där ingredienserna både var mat och engagerade och bra föreläsningar av kända och okända personer.
 • 2018-09-07
  Mera mat
  Fredag igen med allt var det innebär. Det har varit en energifylld och bra vecka som ännu inte på långa vägar är slut. I helgen väntar MAT 2018.
 • 2018-09-05
  Fasad, garage och matseminarier
  Veckans hitintills härligast kick var när jag träffade alla nya chefer hos oss på ”Introduktion för nya chefer”.
 • 2018-08-31
  Morgoninspiration, möbelcirkel och val
  Kände mig lite halv idag på morgonen – det gör jag alltid när någon av våra älskade barn är iväg. Dottern är på läger med nya klassen och när inte alla är samlade i familjen känner jag mig som sagt halv.
 • 2018-08-30
  Störtregn, skolresultat och villatomter
  Efter att ha haft en massa möten och träffar med såväl näringsliv, invånare och även besök i olika verksamheter i veckan har jag mest interna möten idag.
 • 2018-08-24
  Lakers omklädningsrum, förtidsröstning och val-webb
  Fredagen är här och utanför huset känns det som hösten också är det. Vi tänkte grilla med vänner ikväll, kändes som en bra idé igår men idag vet i katten om det är så grillvänligt.
 • 2018-08-22
  Företagsträff med nya chefen, Epic och simskola
  Veckan har börjat med fullspäckat schema – som vanligt vill jag säga. I måndags var det företagsträff där jag och andra kollegor träffade företagsledare i och utanför Växjö kommun. Vi gör det kontinuerligt för att där diskutera och ta upp ämnen som berör företagens utmaningar, möjligheter och tillväxt – något som så klart är extremt viktigt för oss alla som jobbar i Växjö kommun.
 • 2018-08-17
  Energifyllt KSG, trygghetsmätning och välkommen vimmelhelg!
  Först av allt tack för många av de inspel som kommit av onsdagens blogg och styrkedja och att säkerställa att de som blir påverkade (intressenter) är involverade – stort stöd! Tack! Månadens möte med den kommunala samverkansgruppen, KSG, där vi som arbetsgivare, både politik och tjänstepersoner, träffar en mycket viktig intressegrupp för oss alla – våra fack. Vår tf HR-chef Jens håller eminenta möten där olika punkter diskuteras, reds ut och samtal utvecklas till samförstånd och beslut.
 • 2018-08-15
  Styrkedjor, Reuters och Karl-Oskar Ung
  Jag har fått en del frågor från några invånare och några anställda efter min första blogg efter semesteruppehållet. Styrkedja, vad menar jag med det? Tack ni alla som frågat mig! För styrkedjor är A-O för att en verksamhet, stor som liten, ska fungera. Vi har en komplex organisation men det löser vi genom att just följa styrkedjor, involvera intressenter och inte köra egna race.
 • 2018-08-10
  Blixtar, regn och Årets svenskamerikan
  Första vecka efter min semester har flutit på i rask fart. Härligt att vara tillbaka och träffa kollegor, företag, besökare som ofta ingår i min vardag på jobbet.
 • 2018-08-08
  Stort tack, brutet revben och tips i torkan
  Äntligen tillbaka till ett fantastiskt jobb och till underbara Växjö!
 • 2018-07-06
  Nu tar bloggen semester
  Sista dagen för mig innan ett par veckors semester. Semesterplaneringen här i kommunhuset har aldrig varit bättre.
 • 2018-07-04
  Tropisk värme och fotbollsfeber – välkommen till Växjö
  Vilken vecka det har varit – förutom högsommar och tropisk värme, så är fotbollsfebern total och förvandlar även mig till ett vilddjur framför TV:n. I vanliga fall är det handboll som får min puls att rusa men jag måste erkänna att de senaste veckornas mycket intensiva fotbollsmatcher varit något särskilt. Jag finner mig själv gång på gång sitta uppe sent för att se på fotboll, och inte bara Sveriges matcher då.
 • 2018-06-29
  Nu flyttar jag…
  Efter två år här på WordPress flyttar nu min blogg hem till www.vaxjo.se. Det känns jättebra att ha bloggen på vår egen nya webbplats som ju sjösattes förra året och som är navet i Växjö kommuns kommunikation.
 • 2018-06-27
  SommarVäxjö och kö-service
  Då är det dags för fotboll ikväll igen denna soliga sommardag. Växjö kommun har storbildsskärm i Linnéparken som jag tidigare tipsat om, hoppas vi får höra segervrål därifrån ikväll. Och nu drar också Scensommar igång (egentligen redan i måndags)! Programmet är otroligt med både kända nationella artister och mindre lokala akter. Hela sommaren håller Scensommar igång, både i Växjö och i orterna runt omkring! Det får bli denna veckas onsdagstips! Hela programmet hittar du här.
 • 2018-06-21
  Glad tum-hållande midsommar!
  Då är det torsdag eftermiddag och kommunhuset blir snart tomt för några dagar. Men naturligtvis kommer många av våra medarbetare utanför huset jobba för att ge service till våra invånare och besökare.
 • 2018-06-20
  Alla är tillbaka!
  Först idag ett STORT TACK till dig som hittade allas våra skulpturer från konstverket Alla är som stals förra veckan. De fem vackra bronsfigurerna hittades strax söder om Växjö stad av en invånaren som meddelade polisen. Idag har vi hämtat upp dem och snart kan åter glädjas åt konstverket nere vid Växjösjön igen.
 • 2018-06-15
  Snörvel och telefoni
  Vi är säkert många som har haft speciella dagar i veckan då våra barn och ungdomar, eller barn och ungdomar som står oss nära tagit examen eller studenten. Igår var det vår tur att säga ett stort grattis till älskade dottern som gjort sitt sista år i grundskolan. Släkt och vänner var med i kyrkan och älskade sonen tillsammans med kusinerna hade slagit vad på hur många minuter jag skulle kunna hålla mig utan tårar och näsdukar.
 • 2018-06-13
  Stöld, respektlöshet och viktigt vattentips
  Vad ledsen och sedan förbannad jag var i början på veckan. Egoism, respektlöshet och allt som talar emot det Växjö jag vill ha och det Växjö jag hör att vi alla vill ha, drabbade oss. Att någon/några helt sonika tagit egendom som inte tillhör dem utan oss alla och gör skada på vår gemensamma egendom är för mig helt otroligt. Jag pratar om skulpturerna i konstverket ”Alla är” som återigen blev stulna vid Växjösjön.
 • 2018-06-08
  En fin nationaldag och snart blir det flytt
  Är på väg hem från Stockholm och SKL:s styrelsemöte där jag spridit goda exempel från Växjö kommun och även fått inspiration och tagit lärdom från andra kommuner i många olika frågor. Och fastän Stockholm är fint ska det nu bli underbart att komma hem till Växjö.
 • 2018-06-05
  Växjös hjälte nummer två och ännu en fantastisk kväll om platsen Växjö
  Igår kväll var samhällsföreningar, byalag och engagerade invånare som lever, bor och verkar utanför Växjös stadskärna, inbjudna till en presentation om vårt positioneringsarbete. Det vill säga det arbete kring platsen Växjö som jag initierade för drygt två år sedan och som näringsliv, kultur, idrott, akademi och engagerade människor lagt ner kraft, energi, kunnande att ta vidare. Jag har skrivit om det tidigare i min blogg så jag hoppas ni känner igen det.
 • 2018-06-01
  Morgonrutiner, Boplats och Tetraedern
  Istället för frukost tidig morgon framför tv:n, för att insupa allt från jordens alla hörn, har vårt fantastiska sommarväder inneburit nya rutiner för mig.
 • 2018-05-30
  Vem kan man lita på? Välkommen på intressant föreläsning!
  Den här veckan är det krisberedskapsvecka i Sverige, vi uppmärksammar den här genom att dela en del av det material som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sprider i sociala medier exempelvis. Men också genom tre föreläsningar. I måndag Samuel Palmblad med en mer historisk touch på kris och krig, ikväll Peter Widén från Försvarsmakten om vår oroliga omvärld. Och imorn om spridning av falska nyheter, ”troll” och vikten av källkritik, inte minst i sociala medier. Jens Pehrson från Smålandsposten kommer då och föreläser. Ett viktigt ämne både i vardag och kris. 17.30 torsdag 31 maj i Växjö stadsbibliotek (salen Galaxen). Det är veckans onsdagstips!
 • 2018-05-25
  Tionde bästa och källkritik
  Vi firar Vårstad i helgen – skulle kunna heta Sommarstad för vilket väder vi har och kommer att ha även över denna helg.