Eldningsförbud i Kronobergs län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extrem hög brandrisk i skog och mark.

Stäng meddelande

Kontakta oss

Välkommen att besöka oss, ringa eller mejla! Vi har öppet alla vardagar mellan klockan 07.30-16.30. Du hittar oss på Västra Esplanaden 18. Vi finns också på Facebook och Twitter.  

Vi på Växjö kommuns kontaktcenter kan hjälpa dig att få svar på de flesta frågor som rör kommunens verksamhet. Om vi inte kan svara på din fråga hjälper vi dig istället att komma i kontakt med rätt person på kommunen. Välkommen!

För dig som reser med tåg

Kommer du med tåg kan du välja att gå hit, det är 700 m och tar cirka 10 minuter. Du kan också ta busslinje 1 från Resecentrum och kliva av vid hållplats Västra Esplanaden.

För dig som reser med bil

Kommer du med bil får du parkera på någon av de vanliga parkeringsplatserna zon 1 eller zon 2.

Om du har bokat ett besök med någon i kommunhuset, kan du i mån av plats parkera på kommunhusets innergård, kvarter Ansgarius. Du får stå på någon av gästparkeringarna. Det är endast besökare utifrån som får stå på gästparkeringarna.

I så fall går du, efter att du parkerat bilen, direkt till reception Björnen för att lämna uppgifter om registreringsnummer och vem du ska besöka. Från innergården finns en entré där du ringer på klockan för att bli
insläppt.

För dig som reser med flyg

Flyger du till Växjö kan du antingen ta taxi eller busslinje 4 som går regelbundet mellan Växjö City och Småland Airport.