Kranvattentävlingens regionfinal i Växjö avgjord

Växjös goda vatten räckte inte till finalplats, men vi gratulerar Halmstad och Höganäs och önskar lycka till i riksfinalen.

14 kommuner tävlade i hård konkurrens i delfinalen i Växjö där juryn, Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Linda Pérez, Göran Stenberg, delägare i vinbaren Winenine och landshövding Maria Arnholm utsåg Halmstad och Höganäs som finalister till riksfinalen.

Juryns motivering för Halmstad kommun: Balanserat med porlande fräschör och elegans. En stilfull törstsläckare. Juryns motivering för Höganäs kommun: Ett kristallklart vatten med subtil och finstämd energi. Bjuder in till stora klunkar.

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Waterfront Congress Center i Stockholm den 18 november. Juryn gav även hedersomnämnanden till Oskarshamns kommun och Eksjö kommun.

Här i Växjö fortsätter vi att uppskatta och ta tillvara på vårt kranvatten. Ett tips är att ha gott, kallt dricksvatten i en kanna i kylen. Det är ett smart sätt att spara på vattnet, istället för att spola länge i kranen för att få det kallt!

Vart femte år arrangerar branschorganisationen Svenskt Vatten Kranvattentävlingen där man utser Sveriges godaste kranvatten. Syftet med tävlingen är att lyfta det viktiga vattnet och de utmaningar i som vi i framtiden står inför.

Nu är den första regionfinalen av tio avgjord och vi gläds med Halmstad och Höganäs kommuner och önskar dem lycka till i riksfinalen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2020