Nya tomter

Här kan du läsa om hur det går till när vi säljer nya tomter, det vill säga tomter som du måste stå i tomtkön för att köpa.

När vi säljer villatomter så skiljer vi på tomter som säljs med eller utan krav på medverkan i tomtkön. Nya tomter som kommunen säljer erbjuds först till dig som står i tomtkön. Äldre tomter som ingen i tomtkön har visat intresse för läggs ut för omedelbar försäljning och då utan krav på medverkan i tomtkön.

Så går det till vid försäljning av nya tomter

För att kunna köpa en av våra nya tomter måste du dels stå med i den kommunala tomtkön, dels lämna in en intresseanmälan via e-tjänst eller blankett. Kommunen fördelar sedan tomterna efter köplacering och de önskemål som kommit in. Om du blir tilldelad en tomt har du fyra veckor på dig att skriva på köpekontraktet för tomten.

Steg 1: Ställ dig i tomtkön

För att kunna köpa en ny tomt måste du stå i den kommunala tomtkön och ha betalat årets köavgift. När vi släpper nya tomter skickar vi e-post till alla som står i tomtkön. Vi publicerar även all information på denna sida.

Steg 2: Lämna in e-tjänst/blankett för intresseanmälan

Tillsammans med all information hittar du länk till e-tjänst (eller om du vill skicka in via blankett) för intresseanmälan. Du väljer och rangordnar dina önskemål av de tomter som du är intresserad av att köpa. Följ instruktionerna.

Steg 3: Kommunen fördelar tomterna

Kommunen fördelar tomterna efter plats i tomtkön och de intresseanmälningar som kommit in. Det betyder att den som har längst kötid får erbjudande om att köpa tomten. Om du erbjuds en tomt skickar vi ut ett köpekontrakt till dig. Du har då fyra veckor på dig att skriva under kontraktet och skicka tillbaka till kommunen. Gör du inte det så innebär det att du tackar nej till erbjudandet om att köpa tomten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 september 2020
Bygga och bo