Program

Gymnasiesärskolan erbjuder tre nationella program och individuella program. Alla program i gymnasiesärskolan är fyraåriga.

I Växjö ligger gymnasiesärskolan på Kungsmadskolan och vi har flera utbildningar att välja mellan. Digitala verktyg är ett naturligt inslag i våra utbildningar liksom praktik ute på företag och daglig verksamhet i regionen.

Programmet för administration, handel och varuhantering ger dig kunskaper för att kunna arbeta med enklare administrativa arbetsuppgifter, praktisk marknadsföring och enklare dokumentation.

Programmet för fordonsvård och godshantering ger dig kunskaper för att kunna arbeta med fordons- och maskinreparationer, biltvätt, rekonditionering och transportarbete.

Programmet för hotell, restaurang och bageri ger dig kunskap för att kunna jobba med bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice. 

Ett individuellt program är utformat utifrån den enskilde individen. På programmet finns möjlighet att läsa en kombination av ämnen från gymnasiesärskolans nationella program och ämnesområden från det individuella programmet.

Efter programmet

När det gäller utslussning under 4:e året samarbetar skolan med Arbetsförmedlingen och den dagliga verksamheten i kommunen. Efter gymnasiesärskolan kan du läsa vidare på särskild utbildning för vuxna och folkhögskola.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 februari 2018
Kungsmadskolan