NIU Fotboll

Utvecklas för framtiden - välj Växjös mest kompletta fotbollsgymnasium

På Kungsmadskolan och Teknikum får du fantastiska förutsättningar att kombinera gymnasieutbildning med idrottssatsning.

Vad är NIU?

Från och med höstterminen 2015 är Kungsmadskolan och Teknikum NIU-certifierat av Svenska Fotbollförbundet. NIU står för Nationellt godkänd idrottsutbildning och innebär att antagna elever får förena sina gymnasiestudier (se nedan) med en elitsatsning på fotboll.

Talangfulla fotbollspelare får chansen att gå på ett gymnasieprogram på Kungsmadskolan eller Teknikum och träna tre förmiddagspass varje vecka. Eleverna erbjuds en helhet kring sin fotboll som ska leda till fortsatt satsning och utveckling för den enskilde eleven. Uttagningar till NIU sker efter riktlinjger från SVFF. Satsar du på tex distriktslaget är det en stor fördel att gå på en NIU-certifierad skola.

Vem kan söka NIU?

Fotbollsspelande ungdomar som brinner för och verkligen vill satsa på sin idrott. Målet är att nå nationell elitnivå (Allsvenskan). Att gå ett NIU-gymnasium är något speciellt och kan inte ersättas av fotbollsprofiler med 200 poäng fotboll. 

Fotboll NIU

Vad kan du förvänta dig av NIU fotboll?

Tre morgonpass varje vecka (500 poäng fotboll) där två pass alltid är fotboll och det tredje med varierande innehåll till exempel taktik, träningslära, mental träning och fysisk träning. Träning med andra fotbollsspelare på din nivå som också satsar på sin idrott, är en mycket viktig del av din egen utveckling.

Möjlighet att få specialträning av färdigheter som du behöver förbättra men även utveckling av färdigheter som du redan behärskar.

Blir du antagen som NIU-elev hos oss garanterar vi att du leds av erfarna och välutbildade instruktörer. Något unikt för oss är även att våra instruktörer har lärarlegitimation. Våra instruktörer har även flera års erfarenhet som förenings- och distriktstränare på hög nivå på såväl herr- som damsidan. Det är dock viktigt att ta i beaktande att även om fotbollsdelen är viktigt för elevens gymnasietid så är de teoretiska studierna, om möjligt, ännu viktigare. 

Var tränar vi?

All fotbollsträning bedrivs på Arenastaden, dvs antingen i Tipshallen eller på någon av Värendsvallens natur- eller konstgräsplaner.

Hur går uttagningarna till?

Kallelse till uttagningsdagar kommer via post hem till dig. På Kungsmadskolan och Teknikum finns 10 NIU-platser att söka. (Platserna anpassas till kvaliteten på årskullen och kan vara något fler eller färre).

Blir du antagen till NIU ska du också bli antagen till ett gymnasieprogram på Kungsmadskolan eller Teknikum för att få din plats. Vilka gymnasieprogram du kan kombinera med NIU ser du på vår webbsida om NIU. 

Instruktörer

Karl Axelsson

Karl Axelsson har meriter som tränare både från herr- och damsidan. Karl är legitimerad lärare och undervisar i idrott och hälsa samt andra idrottsrelaterade kurser på Kungsmadskolan.

Hanna Höckert

Hanna Höckert har meriter både som spelare och tränare på elitnivå, och har även fungerat som instruktör inom Smålands FF. Är legitimerad gymnasielärare i svenska och historia. Är ansvarig rektor för idrottsutbildningarna på Kungsmadskolan.

Ann Hulenvik

Ann Hulenvik har meriter som spelare på elitnivå. Hon har även fungerat som tränare/instruktör i flera sammanhang och nivåer, bla inom Smålands FF, Östers IF och Växjö DFF. Ann är legitimerad gymnasielärare och undervisar i svenska samt idrott och hälsa på Kungsmadskolan.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 februari 2018
Kungsmadskolan