NIU Handboll

Utvecklas för framtiden - välj Växjös mest kompletta handbollsgymnasium

På Kungsmadskolan och Teknikum får du fantastiska förutsättningar att kombinera gymnasieutbildning med idrottssatsning i handboll. 

Vad är NIU?

Kungsmadskolan och Teknikum är, sedan höstterminen 2011 NIU-certifierat av Svenska Handbollförbundet. NIU står för Nationellt godkänd idrottsutbildning och innebär att antagna elever får kombinera sina gymnasiestudier med en elitsatsning på handboll.

Talangfulla handbollspelare får chansen att gå ett gymnasieprogram på Kungsmadskolan eller Teknikum och träna tre förmiddagspass handboll varje vecka.

Vem kan söka NIU?

Handbollsspelande ungdomar som tillhör regionens bästa i sin åldersgrupp och som verkligen vill satsa på sin idrott. 

Handboll NIU

Vad kan du förvänta dig av NIU handboll?

Du  får träna med andra duktiga och motiverade spelare, som precis som du vill något med sin handboll. På våra träningar får du tid att jobba med individuella moment som just du vill förbättra och utveckla. Detta sker under en tränare med kvalificerad handbollstränarutbildning.

Var tränar vi?

Träningen sker på Kungsmadskolan, där träningsmöjligheterna är idealiska. Skolan har två träningshallar och ett välutrustat gym samt ett cykelrum. 

Hur går uttagningarna till?

Det finns fem platser för killar och tre platser för tjejer på NIU handboll varje år. Alla som söker samlas för en uttagningsdag i januari. Under dagen genomförs två praktiska pass inklusive en testmatch samt ett enkelt konditionstest. Dessutom ingår ett individuellt samtal med huvudinstruktören i handboll.

Instruktör

Joakim Wensby

Joakim Wensby är huvudtränare för NIU Handboll. Han har spelat i elitserien med Kroppskultur samt även spelat i Uddevalla HK, Växjö HF och Alstermo IF. Tidigare A-lagstränare för Växjö HF, Hallby HK i allsvenskan och Smålandslag. Joakim har utbildning TS3 och som målvaktsintruktör.

Kontakt

 • Kungsmadskolan

  Reception

  0470-417 90

  kungsmadskolan@vaxjo.se

  Besöksadress

  Sandsbrovägen 21T

  Postadress

  Utbildningsförvaltningen

  Kungsmad
  Box 1222, 351 12 Växjö

  Leveransadress

  Sandsbrovägen 21T

  352 33 Växjö

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 april 2018
Kungsmadskolan