Estetiska programmet Estetik och Media

Estetik och media är en utbildning där du får en bra grund för fortsatta studier. Samtidigt är det en utbildning för dig som vill utveckla din kreativa förmåga. Du skapar och driver projekt inom en medievärld i snabb förändring. Du tar fram egna idéer och utvecklar dem.

estetiska2

Här lär du dig genom medievärlden

Media är en värld med många intressanta perspektiv. Tänk på all information som vi möter dagligen – reklam, radio, foto, film och sociala medier. Utvecklingen har varit enorm de senaste åren och förändringarna lär inte avta i framtiden. Estetiska programmet med inriktning estetik och media är en spännande utbildning för dig som är öppen för nya möjligheter, och vill få värdefulla kunskaper inför framtida val. 

Inriktning

Estetik och media

Genom att kombinera teori med olika praktiska projekt utvecklar du din kreativitet och din förmåga att uttrycka dig i text, bild, grafisk design, foto och film. Tillsammans med andra får du uppleva konkreta och spännande uppdrag och projekt, även i miljöer utanför skolan.

Du har inflytande över din utbildning och får möjlighet att fördjupa dina kunskaper, färdigheter och ditt personliga uttryck inom ett eller flera medieområden. Vi betonar vikten av kunskap genom upplevelser och möten med inspirerande människor. Genom att tillämpa teoretiska kunskaper i praktiken så lär du dig att se samband och vidga dina perspektiv. Samverkan och eget ansvar är självklara inslag i utbildningen. För att underlätta dina studier har du under dina tre gymnasieår tillgång till ett eget digitalt verktyg.

Lagidrottsprofil

Brinner du för din idrott är lagidrottsprofil något för dig. När du läser Estetiska programmet med lagidrottsprofil kombinerar du dina studier med din idrott; fotboll, handboll eller innebandy. Du får två schemalagda lektioner ledda av kompetenta och
engagerade instruktörer. Idrottsprofilen ingår som kurser i ditt individuella val under årskurs 1 och 2.

Efter programmet

Programmet är studieförberedande och ger dig en bred behörighet att söka utbildningar inom media samt konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden.

Du kan även kombinera detta program med Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU).

Relaterade dokument

Kontakt

 • Kungsmadskolan

  Reception

  0470-417 90

  kungsmadskolan@vaxjo.se

  Besöksadress

  Sandsbrovägen 21T

  Postadress

  Växjö kommun, utbildningsförvaltningen

  Kungsmadskolan
  Box 1222, 351 12 Växjö

  Leveransadress

  Sandsbrovägen 21T

  352 33 Växjö

 • Estetiska programmet

  Programansvarig

  Eva Maria Johnsson

  Studie- och yrkesvägledare

  Kristina Hörlin

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 april 2019