Handels- och administrationsprogrammet

Vi erbjuder en unik och populär utbildning för dig som siktar högt. Det är ett modernt program som handlar om att lära sig kommunicera med människor. Du tränar din förmåga att utveckla relationer med affärskontakter och medarbetare. Praktiska moment och teori varvas på ett sätt som gör studierna meningsfulla.

handelochadmin

Här lär du dig om hur företag drivs och fungerar

Ledord för utbildningen är bemötande, service, entreprenörskap och kommunikation. Om du vill förstå hur handels- och administrationsbranschen fungerar är det bästa sättet att lära av de som jobbar i branschen. Därför ser vi till att all undervisning är kopplad till arbetslivet. Vi arbetar självständigt och i grupp med teman och projekt som bygger på riktiga förutsättningar. Genom 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) får du en känsla för det yrke du utbildar dig till och du får tillfälle att träna på färdigheter som du arbetat teoretiskt med i skolan. De relationer du skapar på APL:n är dessutom en utmärkt språngbräda till framtida arbete. Du får kunskaper och

Inriktningar

Handel och service

Här får du möjlighet att lära dig om en expansiv och spännande del i handelsbranschen. Du får utbildning i e-handel, varuhantering, marknadsföring samt företagande samtidigt som du utvecklar din servicekänsla. Du läser kurser inom bland annat företagsekonomi, entreprenörskap, näthandel, kommunikation, ledarskap och marknadsföring. Dessutom lär du dig om företagande genom att starta och driva ett UF-företag, något som ger dig nyttiga erfarenheter och ökar din attraktionskraft. Du kan bland annat söka jobb inom butik, kundservice, kommunikation och försäljning. Inriktningen erbjuds även som lärlingsutbildning.

Lärlingsutbildning

På programmet kan du också välja att bli lärling. Då jobbar du ännu mer praktiskt och är ute på en lärlingsplats flera dagar i veckan. Handledaren på din lärlingsplats blir en viktig person liksom din yrkeslärare på skolan. Våra lärare har ett starkt nätverk i handels- och servicestaden Växjö. Utifrån din/dina lärlingsplatser formas din yrkeskompetens. Du kommer också att lära dig att planera och utföra ett arbete självständigt och tillsammans med andra för att bli en spindel i nätet för ett företag, myndighet eller organisation. Med mixen av kurser kommer du att få den kunskap du behöver för att lyckas inom yrket. Vi har lärlingsutbildningar med följande inriktningar:

Administrativ service

Ekonomiassistent, personaladministratör, redovisningsassistent, kundservice och reception är exempel på yrken och yrkesområden du kan söka dig till som lärling på inriktningen administrativ service. Lärlingsplatser kan vara hos myndigheter, organisationer, butiker och företag.

Handel och service

Butikssäljare, inköpare, innesäljare och yrken inom e-handel och logistik är exempel på yrkesområden du kan söka dig till som lärling på inriktningen handel och service. Lärlingsplatser kan vara hos butiker och företag/grossistföretag.

Lagidrottsprofil

Brinner du för din idrott är lagidrottsprofil något för dig. När du läser Handels- och administrationsprogrammet med lagidrottsprofil kombinerar du dina studier med din idrott; fotboll, handboll eller innebandy. Du får två schemalagda lektioner ledda av kompetenta och engagerade instruktörer. Idrottsprofilen ingår som kurser i ditt indivduella val under årskurs 1 och 2.

Efter programmet

Hos oss får du kunskaper och verktyg för att utveckla och ta ansvar i din yrkesroll, så att du kan börja arbeta efter avslutade studier. För dig som vill bygga på med ytterligare kunskaper finns förstås möjligheten till ytterligare studier. Utbildningen du får av oss ger en god grund för detta och genom att välja till kurser får du grundläggande behörighet för högskolestudier. Du har också möjlighet att studera inom yrkeshögskolan, vilken erbjuder utbildningar inom exempelvis ekonomi, handel, försäljning och företagande.

Du kan ävenkombinera detta program med Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i handboll och simining.

Relaterade dokument

Kontakt

 • Kungsmadskolan

  Reception

  0470-417 90

  kungsmadskolan@vaxjo.se

  Besöksadress

  Sandsbrovägen 21T

  Postadress

  Växjö kommun, utbildningsförvaltningen

  Kungsmadskolan
  Box 1222, 351 12 Växjö

  Leveransadress

  Sandsbrovägen 21T

  352 33 Växjö

 • Handels- och administrationsprogrammet

  Programansvarig

  Per-Håkan Jonestrand

  Studie- och yrkesvägledare

  Emma Poltan

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 april 2019