Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Elevhälsan under distansundervisningen

Med anledning av att undervisningen nu är på distans (bortsett från elever på introduktionsprogrammet) vill vi bara påminna om att Elevhälsan fortfarande finns här för dig.

Inom elevhälsan jobbar skolsköterska, kurator, specialpedagog, speciallärare och psykolog som du kan komma i kontakt med om du behöver råd, har frågor eller på annat sätt behöver hjälp eller stöd. Kontaktuppgifter hittas under rubriken Elevhälsan på Teknikums kontaktsidor.

Att inte kunna gå till skolan som vanligt är en stor förändring. Det är inte alls konstigt om man är osäker på hur det ska gå till eller hur det kan påverka skolgången. Vi vill gärna skicka med några tips, för att du ska må så bra som möjligt under distansundervisningen:

- Behåll rutiner eller skapa nya som passar din nya vardag. Det ger kroppen lugn och trygghet. Fortsätt göra saker du mår bra av. Särskilt viktigt för att må bra är att komma ut och röra på sig varje dag, äta regelbundet och hålla kontakten med personer som är viktiga för dig.

- Dela med dig av dina tankar och känslor till någon annan, det kan vara vuxna hemma eller i skolan eller med kompisar. Om det känns svårt att prata kan det vara skönt att bara vara med någon som man känner sig trygg med eller kontakta en stödlinje anonymt.

Förutom det stöd du kan få från elevhälsan så finns det flera verksamheter som erbjuder stöd till ungdomar. Härlänk till annan webbplats hittar du en lista på verksamheter du kan kontakta.

Ta hand om dig, så syns vi förhoppningsvis snart!

Hälsningar

Elevhälsan

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2020