Förtydligande om Kulturskolans verksamhet i pandemitider

Vi får många frågor om Kulturskolans verksamhet nu i pandemitider och skulle därför vilja förklara och förtydliga läget. Planerar att starta upp terminen efter 24 januari.

18 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten ytterligare nationella restriktioner för att minska smittspridningen i landet. Kommuner och regioner uppmanades att omedelbart stänga all verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte ansågs direkt nödvändig. Med anledning av detta valde Växjö kommun att stänga ner flera verksamheter och även skjuta fram terminsstarten för Kulturskolan fram till och med 24 januari 2021.

Vad händer framöver?

Vi följer utvecklingen och smittläget i samhället och lyssnar på Folkhälsomyndighetens rekommendationer – men vår ambition är att Kulturskolan ska kunna återupptas igen i någon form efter 24 januari. Vi arbetar just nu med att hitta lösningar för hur Kulturskolan ska kunna bedrivas under våren på ett smittsäkert och bra sätt. När vi har en lösning klar kommer ni få information om detta.

Oavsett hur våren utvecklar sig, där fler omställningar kan dyka upp, kommer vi göra vårt yttersta för att alla ska kunna få sina 28 tillfällen per läsår.

Kan det bli aktuellt med distansundervisning för kulturskolan?

Ja det kan absolut bli aktuellt. Skolledningen håller som sagt på att se över hur Kulturskolans verksamhet kan bedrivas framöver på ett smittsäkert sätt och där skulle distansundervisning kunna vara ett alternativ.

Med vänliga hälsningar
Maria Brisvall, kulturskolechef
Anders Elingfors, förvaltningschef utbildningsförvaltningen

Kontakter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2021