Bild, foto, film & spel

Är du intresserad av teckning, måleri, skulptur, foto, film eller animation? Eller bygga fram en dockteater. Eller rantav att göra ett eget dataspel. Vi har flera kurser igång, där vi provar olika tekniker, material och medier.

Bild

Bildundervisningen på Kulturskolan är till för dig som tycker om att göra bilder. I bildkursen får du prova många olika material, som blyerts, kol, tusch, färg, gips, lera och mycket mer.

Foto

Vad är det som gör att vissa fotografier är intressantare än andra? Vi lär oss använda en systemkamera och bearbeta våra fotografier i Photoshop. Vi tittar på och samtalar om våra egna fotografier och professionella fotografers verk och försöker ta reda på vad som gör en bra bild. Om man vill ta bilder mellan lektionerna, är det en fördel om man har en egen digitalkamera, eftersom vi inte kan låna ut kameror från en lektion till en annan.

Animation

Animera betyder att "ge bilder liv". Vi arbetar med hur man utvecklar sitt berättande i animation genom storyboard, dramaturgi, bildutsnitt, ljudläggning och perspektiv.

Dockteater

Dockteater förenar bild och teater. Vi erbjuder en nybörjarkurs där man kan uppleva hela den skapande processen med olika aktiviteter där man bygger och målar dockor och rekvisita. Vi förbereder rösten och framförande och sätter upp små pjäser som spelas framför publik eller spelas in på video.

Spel

Spelar du? Vill du ta steget vidare och göra ditt eget datorspel? Och kanske träffa andra med samma intresse. Du får lära dig hur man skapar egna figurer och världar, grunderna i spelprogrammering, ljudläggning, animation och musik. Läsåret 2018/2019 har vi inte möjlighet att erbjuda denna kurs men hoppas kunna ha med i vårt framtida kursutbud.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 december 2019
Förskola och skola