Dans

I dansen tränar du steg och kombinationer samt utvecklar din motorik och koordination. Men framförallt får du känna glädjen i att dansa! Vi har ett flertal danskurser i veckan.

Barndans

I kursen barndans tränar vi på ett lekfullt sätt barnens koordination, koncentration och samarbetsförmåga. Grunder från olika dansstilar finns med hela tiden och vi lär oss korta danser till inspirerande musik. Inslag av fantasi, danslek och teater gör lektionerna extra roliga, för det är just rörelseglädjen som hela tiden sätts i centrum!

Burlesque

Burlesquen är en konstart som föddes på 1840-talet som en teaterunderhållning där arbetarklassen gjorde narr av överklassen. Idag har stilen utvecklats i många former, men en gemensam nämnare för dansen är sensuella rörelser med inspiration av cabaret och cirkus. I kursen använder vi oss ofta av rekvisita i koreografierna, till exempel stolar och kostymer med glitter och glamour. Skor med hög klack och vristrem behövs till kursen.

Klassisk balett

Den klassiska baletten är en dansstil med rötter tillbaka till 1600-talets Frankrike. På balettlektionen dansar vi övningar som steg för steg bygger upp din koordination, styrka och smidighet, som du sedan har stor nytta av i andra dansstilar. Placering och teknik är viktigt men också uttryck och dansglädje! Skarpa rörelser varvas med mjuka till både klassisk och modern musik.

Dansmix

Dansmix är kursen för dig som är nyfiken och vill prova flera dansstilar! Under detta år dansar vi jazzdans, street, modern dans, klassisk balett och flamenco med fokus på dansglädje, uttryck och grundteknik. Vi lär oss också korta koreografier i en eller flera av stilarna.

Jazzdans

Jazzdansen är en scenisk dansstil som används i revyer, musikaler och shower. På kursen dansar vi olika stegkombinationer och koreografier som bygger på rytmkänsla, smidighet och koordinationsförmåga. Jazzdans utvecklar din kroppskontroll med grunder från baletten men har också inslag av till exempel afrikansk dans och mattox-teknik.

Lyrisk jazz

En gren ur jazzdansen som är emotionell, flödande och musikalisk. Efter uppvärmningen dansar vi diagonaler och koreografier där uttryck och flöde är i fokus. Lyrisk jazz ställer höga krav på dansarens teknik och du bör därför redan ha en god grundteknik i jazz eller balett.

Modern dans

Till skillnad från stilar som klassisk balett och jazzdans kännetecknas den moderna dansen av en friare och mindre regelstyrd rörelsevokabulär. Modern dans kan ha influenser av yoga och vardagliga rörelser och det finns många olika grenar inom stilen. På kursen fokuserar vi på tyngd i dansrörelserna, en nära kontakt med golvet och experimenterar med kropp, rum, uttryck och musik.

Street

Streeten har sitt ursprung i gatans hip hop-kultur. Här dansar vi koreografier till hip hop, rap, funk och r'n'b med fokus på groove, tyngd i stegen, attityd och improvisation. Detta är en dynamisk dansstil som kan variera mycket och blandas med influenser från andra stilar som till exempel contemporary och dancehall. Gymnastikskor med ljus sula behövs till kursen.

Teknikklass

På teknikklassen fördjupar vi oss i jazzens och balettens teknik genom att bryta ner den i olika delar. Bland annat får du gör övningar som fokuserar på olika typer av hopp och piruetter. Kursen fokuserar också på att träna upp styrka, smidighet och koordination.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2018
Förskola och skola