Dans

I dansen tränar du steg och kombinationer samt utvecklar din motorik och koordination. Men framförallt får du känna glädjen i att dansa! Vi har ett flertal danskurser att välja bland.

Barndans

(Från 4 år)

I kursen barndans tränar vi på ett lekfullt sätt barnens koordination, koncentration och samarbetsförmåga. Grunder från olika dansstilar finns med hela tiden och vi lär oss korta danser till inspirerande musik. Inslag av fantasi, danslek och teater gör lektionerna extra roliga, för det är just rörelseglädjen som hela tiden sätts i centrum!

Jazzdans

(Från 7 år. Grundkurs samt fortsättningskurs. Grundkursen är sökbar. Fortsättningskursen: nivåindelning efter dialog med danspedagog).

Jazzdansen är en scenisk dansstil som används i revyer, musikaler och shower. På kursen dansar vi olika stegkombinationer och koreografier som bygger på rytmkänsla, smidighet och koordinationsförmåga. Jazzdans utvecklar din kroppskontroll med grunder från baletten men har också inslag av till exempel afrikansk dans och mattox-teknik.

Street

(Från 7 år. Grundkurs samt fortsättningskurs. Grundkursen är sökbar. Fortsättningskursen: nivåindelning efter dialog med danspedagog).

Streeten har sitt ursprung i gatans hip hop-kultur. Här dansar vi koreografier till hip hop, rap, funk och r'n'b med fokus på groove, tyngd i stegen, attityd och improvisation. Detta är en dynamisk dansstil som kan variera mycket och blandas med influenser från andra stilar som till exempel contemporary och dancehall. Gymnastikskor med ljus sula behövs till kursen.

Klassisk balett

(Från 7 år. Grundkurs samt fortsättningskurs. Grundkursen är sökbar. Fortsättningskursen: nivåindelning efter dialog med danspedagog).

Den klassiska baletten är en dansstil med rötter tillbaka till 1600-talets Frankrike. På balettlektionen dansar vi övningar som steg för steg bygger upp din koordination, styrka och smidighet, som du sedan har stor nytta av i andra dansstilar. Placering och teknik är viktigt men också uttryck och dansglädje! Skarpa rörelser varvas med mjuka till både klassisk och modern musik.

Burlesque

(Temadans, från 13 år)

Burlesquen är en konstart som föddes på 1840-talet som en teaterunderhållning där arbetarklassen gjorde narr av överklassen. Idag har stilen utvecklats i många former, men en gemensam nämnare för dansen är sensuella rörelser med inspiration av cabaret och cirkus. I kursen använder vi oss ofta av rekvisita i koreografierna, till exempel stolar och kostymer med glitter och glamour. Skor med hög klack och vristrem behövs till kursen.

Lyrisk jazz

(Temadans, från 13 år)

En gren ur jazzdansen som är emotionell, flödande och musikalisk. Efter uppvärmningen dansar vi diagonaler och koreografier där uttryck och flöde är i fokus. Lyrisk jazz ställer höga krav på dansarens teknik och du bör därför redan ha en god grundteknik i jazz eller balett.

Teknikklass

(Ej sökbar, intag efter dialog med danspedagog)

På teknikklassen fördjupar vi oss i jazzens och balettens teknik genom att bryta ner den i olika delar. Bland annat får du gör övningar som fokuserar på olika typer av hopp och piruetter. Kursen fokuserar också på att träna upp styrka, smidighet och koordination.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 maj 2019
Förskola och skola