Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Flera hundra skolbarn invigde Earth Week

Nu är årets grönaste vecka - Earth Week 2017 - igång med buller och bång! Under måndagsmorgonen strömmade flera hundra barn och elever in i konserthuset. Finansmarknad- och konsumentminister Per Bolund och kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje invigningstalade. Tillsammans med barnen inledde de veckan med en bejublad klassisk "raket".

Barnen och eleverna var dels på plats för att se kulturskolans vårföreställning Earth Calling, men även för att ta del av kreativa skolprojekt och spännande prova-på-stationer kring miljö- och hållbarhet. Bland annat berättade Tolg skola om sitt spännande odlingsprojekt, Ljungfälleskolan visade nytänkande recycling och Elin Wägnerskolans elever hade visioner om framtidsstäder. Vid en station fick barnen reflektera över vad de själva vill vara stolta över år 2030. Svaren varierade och handlade om allt från att leva hållbart till kvinnliga presidenter och fred i världen.

Anna Tenje pratade om att det tas många modiga beslut i Växjö kring miljö, men att barnens medverkan är absolut nödvändig för att komma tillrätta med framtidens utmaningar.

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund kommenterade:
- Det här initiativet är fantastiskt, Earth Week ligger helt klart rätt i tiden.

www.vaxjo.se/earthweek Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 18 juli 2017