Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Sagostund med tema krisberedskap

Den nationella krisberedskapsveckan pågår just nu och uppmärksammas på olika vis i kommunens verksamheter. Idag hade man till exempel en mysig sagostund på detta tema på Vikaholms förskola.

Förskollärare Hanna sätter sig tillrätta med barnen i den mysiga soffan i förskolans bibliotek. Barnen är förväntansfulla, för de har förstått att det inte är någon vanlig sagobok som ska läsas idag. Boken handlar om vad som kan hända när strömmen går, och allting blir svart. Hur känns det då? Barnen funderar. Lite läskigt! säger Melvin och kompisarna instämmer.

Men vad betyder det egentligen att inte ha el? Hanna hjälper barnen att komma igång med sina funderingar. Det är ju till exempel en massa saker som slutar fungera, och det blir snabbt kallt. Den mysiga sagostunden utmynnar i att barnen klurar ut en hel rad med bra saker som man kan göra om strömmen försvinner. Mössa inomhus känns som en rolig idé. Batterier och tändstickor och värmeljus är också bra. Kanske man man bygga en härlig koja med varma filtar under köksbordet? Precis som de gjorde i boken! Barnen konstaterar även att ficklampor är nödvändiga. En extra bonus är dessutom att man kan man leka med dom!

Boken ”Vilda Hilda, Ängslan och Redo” har skickats ut till alla kommunala skolor och förskolor och är en del av kommunens arbete för att uppmärksamma den nationella krisberedskapsveckan.

Senast uppdaterad: 18 juli 2017