Lovskola sommaren 2018

Under sommarlovet erbjuder utbildningsförvaltningen lovskola till elever i årskurs 8 som riskerar att inte klara målen, och till elever som gått ut årskurs 9 men inte blivit behöriga till gymnasiet.

Här nedan finns information om lovskola sommaren 2018. Observera att ansökan till lovskola skulle ha gjorts senast den 2 maj. Ansökan skulle göras till skolans rektor.

Växjö kommun har som mål att alla elever ska gå ut årskurs 9 och vara behöriga att söka ett nationellt program på gymnasiet. Lovskola kan vara ett bra sätt för eleverna att få extra hjälp, tid och möjlighet att nå målen.

Under sommarlovet erbjuder utbildningsförvaltningen lovskola till elever i årskurs 8 som riskerar att inte klarar målen, och till elever som gått ut årskurs 9 men inte blivit behöriga till gymnasiet.

Information om lovskola i juni under vecka 25-26

  • Lovskolan sker under veckorna 25 och 26 (18-21 juni och 25-29 juni).
  • Undervisningstiden är mellan kl. 9.00-15.00 och du får lunch på skolan.
  • Det kostar inget att gå Lovskolan. Busskort ges till de elever som får minst 6 km till sommarskolan.
  • Lovskolan kommer vara på Ringsbergskolan i Växjö.

Vad innebär lovskola för dig som elev?

Om du har missat viktiga moment, eller känner att du har svårt att nå målen (minst betyget E) i något ämne, kan lovskola vara något för dig. Undervisningen sker i mindre grupper, så din lärare kan lägga mer tid på just dig och anpassa undervisningen individuellt för dig. Efter lovskolan finns möjlighet för dig som gått ut åk 9 att få ditt betyg ändrat till betyget E om du uppfyller kunskapskraven för detta. (så kallad prövning) Ansökan till gymnasiet hanteras då i reservantagningen i slutet av sommaren.

Om man blivit antagen till sommarskolan är närvaro obligatorisk.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juni 2018