Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Snart dags att välja högstadieskola – är den internationella utbildningen IB något för dig?

Inför skolvalet till årskurs 7 bjuder Teleborg centrum in till en informationskväll om den internationella utbildningen IB. Torsdag den 29 november klockan 18 välkomnar vi både vårdnadshavare och elever att få veta mer om IB på TC.

På högstadieskolan Teleborg Centrum finns en IB-utbildning med klasser i år 7-9. På IB, som står för the International Baccalaureate, läser eleverna både enligt svenska läroplanen Lgr11 och enligt IB:s läroplan. Undervisningen sker på lika delar engelska och svenska och den internationella utbildningen IB erbjuder ett problembaserat, reflekterande och aktivt lärande.

För att få veta mer om IB-utbildningen på Teleborg Centrum bjuds vårdnadshavare och sjätteklassare in till informationsmöte, då både elever och lärare berättar om IB.

Välkomna till informationsmötet torsdag den 29 november klockan 18:00, i aulan på TC!

Mer information om vad IB är hittar du på ibo.org Länk till annan webbplats. och vaxjo.se/ibgrundskola Länk till annan webbplats.

Varför ska du välja IB?

  • Du får en ökad förståelse för din omvärld, lokalt och globalt.
  • Du får arbeta problembaserat och ämnesövergripande.
  • Du får en utbildning som utvecklar din förmåga att kommunicera både på engelska och svenska.
  • Du får en bra grundläggande internationell utbildning om du längre fram vill studera utomlands.
  • Du är väl förberedd för fortsatta studier på t ex IB:s Diplomaprogram på gymnasiet (ges för närvarande på Katedralskolan).
Senast uppdaterad: 11 februari 2022