Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Skolval till förskoleklass, årskurs 7 och gymnasieval

Från den 15 januari till den 15 februari går det att göra gymnasievalet och sitt val till förskoleklass och årskurs 7.

Skolval till förskoleklass och årskurs 7

Alla barn födda 2013 och elever till blivande årskurs 7 kommer att erbjudas en plats på en kommunal skola. Från den 15 januari till den 15 februari är skolvalet öppet och vårdnadshavare kommer att få ett utskick med erbjudande om plats på skola och mer information om Skolvalet. Under den här perioden kan du som vårdnadshavare gå in på vaxjo.se/skolval för att göra skolvalet. Där finns också mer information om skolvalet.

Gymnasievalet

Efter en höst av förberedande samtal och besök på gymnasieskolorna, är det nu dags för niondeklassarna att göra sitt val av gymnasieprogram inför höstterminen. Gymnasievalet pågår mellan den 15 januari till 15 februari.

Eleverna i årskurs 9 får inloggningsuppgifter till gymnasievalet av sina studie- och yrkesvägledare på respektive grundskola. Information inför ditt val hittar du på Gymnasium Kronoberg. För att sedan göra ditt val loggar du in i systemet Dexter, där eleverna även kommer att kunna se sitt första preliminära antagningsresultat i mitten på april. Den preliminära antagningen baseras på elevernas betyg under höstterminen 2018.

I början på juli är den slutliga antagningen klar. Tänk på att alla elever aktivt måste tacka ja eller nej till den erbjudna platsen.

Mer information om antagningsårets viktiga händelser och datum hittar du under rubriken Relaterade länkar.

Senast uppdaterad: 28 februari 2022