Förskolebussen – Ett nytt spännande alternativ med naturen i fokus!

Nu finns det möjlighet att söka till höstens platser. Du vet väl att du kan söka var du än bor i stan?

Illustration av en förskolebuss i rörelse

Växjös förskolebussar är mobila förskolor som varje dag tar med barnen ut till olika härliga naturområden. Genom förskolebussarna sätts utomhuspedagogiken i fokus och barnen får vara med om spännande äventyr och samtidigt lära sig ett varsamt förhållningssätt till naturen och miljön.

Bussen avgår från den ordinarie förskolan klockan 09.00 och kör till så kallade basplatser som ligger max 30 minuter från förskolan. Där får barnen – tillsammans med sina förskollärare – upptäcka, utforska och lära känna miljön i sin vackra kommun. Bussarna är rikt utrustade, med allt ifrån anpassade barnstolar och toaletter till förvaring av lekmaterial och värmeskåp. Det finns också möjlighet att vila i bussen. Varje dag serveras varm mat på bussen eller ute i naturen. Klockan 15.00 är bussen tillbaka på den ordinarie förskolan igen.

Nu finns det möjlighet att söka till höstens platser. Du vet väl att du kan söka var du än bor i stan? Läs mer om bussarna och om hur du söker på www.vaxjo.se/forskolebuss. Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 januari 2019