Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Internationella Engelska Skolan öppnar en ny skola i Växjö

Arbetet med det nya bostadsområdet Telestadshöjden är i gång. Nu är det klart att Internationella Engelska Skolan, IES, tecknat hyresavtal med Skanska om byggnation av en ny skola i Växjö med planerad öppning till starten av läsåret 2022/23.

Den nya skolan planeras att bli en tvåparallellig grundskola med årskurserna F-9 och fritids som när den är fullt utbyggd kommer att ha cirka 600 elever.

- Vi är stolta över att få vara med och utveckla Växjös satsning på utbildning i detta nya område. Skolan byggs med höga krav på hållbarhet vilket är viktigt för våra elever och oss. Vi ser fram emot att välkomna alla elever oavsett bakgrund till vår nya skola där de i en lugn och säker studiemiljö kommer att motiveras till att göra sitt bästa, Anna Sörelius Nordenborg, VD för Internationella Engelska Skolan.

- Ett nytt attraktivt bostadsområde håller på att växa fram i Växjö. Fler bostäder och nu även en ny skola. Jag är glad att vi har en fristående aktör som nu satsar på Växjö och bygger en skola i Telestadshöjden, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M), Växjö kommun.

Mer information på www.engelska.se. Länk till annan webbplats.

Om Telestadshöjden

Telestadshöjden som ligger i södra delen av Växjö är ett nytt bostadsområde som Skanska och Växjö kommun tillsammans utvecklar. Här finns det planer på att bygga 700 bostäder och en skola.
Mer informatiom om Telestadshöjden

Senast uppdaterad: 23 februari 2022