Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Hjälp oss genom att meddela frånvaro

Vi har just nu hög frånvaro i våra förskolor och grundskolor. Det gör att det blir väldigt svårt för oss att planera hur vår personal ska jobba om du som vårdnadshavare inte meddelar oss frånvaron. Vi behöver veta så tidigt som möjligt om ditt barn kommer att vara frånvarande.

Det skulle underlätta planeringen för våra förskolor om du som vårdnadshavare meddelar frånvaron i god tid. Då kan vi ha framförhållning i schemat för de som arbetar.

Om du idag vet att ditt barn ska vara hemma i morgon eller ytterligare dagar, ber vi dig anmäla frånvaro snarast. Om förkylning eller andra symtom uppstår under natten ber vi dig att anmäla frånvaro för tre dagar, eftersom barnen ska vara hemma två dagar efter symtomen försvunnit.

Som vårdnadshavare till barn i förskolan meddelar du frånvaro genom att mejla eller ringa till förskolan. Inom grundskolan kan du anmäla frånvaro i appen Dexter, se nedan.

Vi önskar att frånvaro anmälas senast 07.30 på morgonen.

Frånvaroanmälan via app

Som vårdnadshavare kan du anmäla frånvaro för ditt barn med appen Dexter. Är du myndig elev kan du själv anmäla din frånvaro. Appen laddar du själv ner gratis från App Store eller Google play. Sök på "Dexter", eller via de här direktlänkarna:

App för frånvarolanmälan för iOS Länk till annan webbplats.

App för frånvaroanmälan för Android Länk till annan webbplats..

För att kunna logga in i appen behöver du ett användarnamn och lösenord. Det är samma
användarnamn och lösenord som till Dexter.

Följ utvecklingen och få uppdaterad information om corona på vår webbplats. 

Senast uppdaterad: 23 februari 2022