Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun lanserar digital jämförelsetjänst för vuxenutbildningar

För den som vill gå en vuxenutbildning i Växjö kommun finns det nu en digital jämförelsetjänst där alla utbildningsanordnare och utbildningar i kommunen listas. Syftet är att göra utbildningsutbudet mer lättillgängligt för de som vill studera samt göra det enkelt att hitta utbildningen som passar.

I Växjö kommun finns runt 15 olika aktörer som erbjuder vuxenutbildning inom bland annat vård, språk, restaurang och industri. Hos de som söker en utbildning har det funnits ett behov av att enkelt kunna ta del av de utbildningar som finns för att hitta den utbildning som passar bäst.

-­­ Jämförelsetjänsten för Växjölöftet Vuxenutbildning underlättar när du ska söka utbildning och välja mellan olika utbildningsanordnare. Olika anordnare passar olika studerande och jämförelsetjänsten hjälper de sökande att hitta rätt utbildning, säger Oliver Rosengren, kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Jämförelsen görs på Växjö kommuns webbplats, där den som är intresserad av att studera kan välja att se relevanta utbildningar antingen i en lista eller på en karta. Behovet av en digital jämförelsetjänst finns även hos de medarbetare som arbetar inom Växjölöftet Vuxenutbildning. Tjänsten tillgängliggör information om utbildningsanordnarna till alla, exempelvis andel behöriga lärare och andel godkända kursdeltagare.

- Vi tror att detta kommer att underlätta både för de som ska studera och de medarbetare på Växjölöftet Vuxenutbildning som dagligen möter invånare och ger stöd i frågor om studier, säger Ulrika Boström, avdelningschef på förvaltningen arbete och välfärd.

Digital jämförelsetjänst

Jämföraren är en av tre digitala lösningar till vuxenutbildningen som beslutats av nämnden för arbete och välfärd. De andra två är digital ansökan (genomfört) och digitala in- och utskrivningsenkäter (kommer i höst). In- och utskrivningsenkäterna ska samla in information från studerande, där vissa resultat kommer visas i jämföraren.

Senast uppdaterad: 15 februari 2022