Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Ny stängning av Braås skola

Idag på morgonen har tyvärr Braås skola mottagit ytterligare ett bombhot. Vi vill försäkra er om att elever och personal är i säkerhet och har flyttats till närliggande lokal.

Polisen är på plats i Braås för att undersöka platsen och hotsituationen.

Vi kommer återkomma med mer detaljer under dagen. I dagsläget behöver du som vårdnadshavare inte göra någonting utan vi återkommer med mer information som sagt.

Ett mejl till alla vårdnadshavare går ut under morgonen. Vi lägger ut uppdaterad information löpande här.

Uppdatering 09.45

Polisen är just nu på plats i Braås och undersöker lokalerna och läget. Personal och de elever som är kvar är sedan tidigt i morse flyttade till andra lokaler.

Läget bedöms vara under kontroll och de elever som är kvar är i tryggt förvar med personalen. Om du som vårdnadshavare vill hämta ditt barn är du välkommen att göra, kontakta gärna din mentor innan.

Skolan kommer även ringa runt till de vårdnadshavare som har barn kvar för att stämma av läget. Om ni inte har möjlighet att hämta barnet är det inga problem, vi tar hand om dem under dagen och de är som sagt i säkerhet.

Uppdatering 10.31

All undervisning är inställd resten av dagen.

Vårdnadshavare som vill och har möjlighet får hämta sina barn. Har du inte möjlighet till det tar personal på plats hand om barnen.

Uppdatering 13.45

Polisens experter är nu klara med sin insats på plats. Skolans lokaler har genomsökts och Polisen har konstaterat att det inte fanns någon substans i hoten. Därför har avspärrningarna hävts och skolpersonalen kan återgå till skolan.

Som tidigare bestämt är all undervisning inställd resten av dagen. Skolledningen kommer nu samlas för att prata ihop sig om dagen och hur det blir med undervisningen i morgon, fredag. Vårdnadshavare kommer få information om detta så fort som möjligt.

Uppdatering 14.28

Undervisning kommer att ske i morgon och eleverna ska komma till skolan som vanligt. Om det tillkommer fler detaljer kommer vårdnadshavare få information via e-post senare i eftermiddag/kväll.

Vi har fått information att en del e-post hamnat i skräpposten för dig som vårdnadshavare, så titta gärna där också.

Senast uppdaterad: 17 september 2020