Viltkött på menyn i kommunens skolor

Med start den 29 september kommer viltkött serveras kontinuerligt i skolorna i Växjö kommun. Det är vildsvinskött, som inom skolan tidigare bara serverats vid något speciellt tillfälle, som nu blir en del av basmatsedeln.

Sedan hösten 2019 serveras vildsvinskött en gång i månaden inom omsorgen i Växjö kommun och nu ska även skolorna börja servera viltkött enligt samma upplägg som inom omsorgen.

- Jag är glad över att vi nu tar ytterligare steg i arbetet med att servera närproducerade och ekologiska livsmedel till våra matgäster i skolorna. Vildsvinskött är ett bra och magrare kött, som dessutom finns i vår närhet och går därmed i linje med målet om mer närproducerat, säger Eva Johansson (C), kommunalråd.

Det är Växjö kommuns måltidsorganisation som lagar maten till kommunens förskolebarn, elever och omsorgstagare. Dagligen serveras cirka 15 930 portioner i kommunens skolor och förskolor. Eleverna har alltid två olika rätter att välja mellan.

- Vildsvinskött är ett nyttigare kött och ligger ju lite i tiden och det är väldigt roligt att vi nu kan erbjuda det även inom skolan. Det är ett viktigt steg i vårt arbete med hållbara måltider, säger Anneli Ekstedt, chef måltidsorganisationen i Växjö kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 september 2020