Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Fortsättning av matlådor för avhämtning för distanselever på gymnasiet

Igår beslutade utbildningsnämnden att gymnasieelever ska återgå till undervisning på plats, helt eller delvis. De elever som har fortsatt distansundervisning i olika omfattning kan fortfarande via kommunens e-tjänst beställa och sedan hämta ut matlådor.

Under de tillfällen det varit långvarig distansundervisning har Växjö kommun erbjudit matlådor för avhämtning till elever på de tre kommunala gymnasieskolorna. Detta erbjudande gäller fortsatt under våren.

Eftersom många elever från och med måndag 25 januari kommer återgå till närundervisning på skolan, helt eller delvis, vill Växjö kommun förtydliga att erbjudandet bara gäller för de dagar då elever har distansundervisning.

De elever som har all undervisning på plats i skolan äter på skolan. Om eleven har en kombination av distans- och närundervisning så äter man på skolan de dagar man är plats. Eleven kan då hämta ut matlådor för de dagar eller den veckan man har distansundervisning.

Alla elever som går på våra tre kommunala gymnasieskolor och har distansundervisning kan beställa och hämta ut matlådor, oavsett om eleven är bosatt i Växjö kommun eller i en annan kommun.

Beställ matlåda och läs mer om instruktioner och avhämtningsplatser för matlådorna. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 22 januari 2021