Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Gymnasieelever fortsätter med delvis distans- och närundervisning fram till 16 april

I torsdags meddelade utbildningsministern Anna Ekström (S) att den nationella rekommendationen av en blandning av fjärr-, när- och distansundervisning för gymnasieskolor inte förlängs. Växjö kommun fortsätter med nuvarande upplägg fram till och med 16 april, då bedömningen är att kommande veckor kommer bli avgörande för utvecklingen.

Beslutet att fortsätta med en kombination av distans- och närundervisning för gymnasiet togs idag av utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus (M) efter rekommendation av Region Kronobergs smittskyddsläkaren. Cirka en tredjedel av gymnasieleverna kommer alltså fortsatt ha distansundervisning två veckor efter nästa veckas påsklov.

Anledningen till detta är att smittskyddsläkaren förklarat att smittläget i Kronobergs län, som jämfört med övriga delar av landet fortsatt är lågt, har vänt upp under vecka 11 och att kommande veckor kommer bli avgörande för utvecklingen.

Genom att avvakta några veckor till får vi en bättre bild av vart smittläget tar vägen och det ger även gymnasieskolorna mer tid att förbereda sig och göra nödvändiga riskbedömningar inför en eventuell full åtgång till närundervisning senare i april.

Senast uppdaterad: 26 mars 2021