Ny tjänst för frånvarorapportering i grundskolan och gymnasiet

Sedan 1 juli 2021 används inte längre appen Dexter för rapportering av frånvaro utan istället är det e-tjänsten SAITS för vårdnadshavare-skola som gäller.

När höstterminen startar upp igen i augusti så kommer inte längre Dexter/Extens finnas kvar som app där du som vårdnadshavare kan anmäla frånvaro för ditt barn.

Frånvaroanmälan kommer istället att göras i e-tjänsten SAITS för vårdnadshavare- skola Länk till annan webbplats. där ni loggar in med mobilt BankID.

För våra gymnasieskolor kommer det fortfarande finnas möjligheten att ringa till skolans reception för att anmäla frånvaro, även om vi förespråkar att ni använder er av e-tjänsten. För grundskolorna kommer det inte finnas något telefonnummer utan där är det bara e-tjänsten som gäller för frånvaroanmälning.

Information om SAITS för vårdnadshavare

Utöver frånvaroanmälan kan du i SAITS för vårdnadshavare-skola även hitta information om ditt barns schema, läsårsdata, frånvaro och betyg. Första gången du loggar in i SAITS för vårdnadshavare behöver du fylla i din kontaktinformation.

Instruktioner för att använda SAITS för vårdnadshavare- skola , 215 kB, öppnas i nytt fönster.

Manual för hur du använder SAITS för vårdnadshavare-skola finns på andra språk under relaterade dokument.

Ovan information på andra språk

Saits för vårdandshavare skola- frånvaroanmälan Arabiska , 152 kB.

Saits för vårdandshavare skola- frånvaroanmälan Somaliska , 73 kB.

Saits för vårdandshavare skola- frånvaroanmälan Engelska , 93 kB.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 augusti 2021