Restaurangskola uppmärksammades med anrik gåva

Det var i samband med helgens MAT som kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M), passade på att lämna över en gåva i form av ett set med silverbestick till Caroline Swahn, programansvarig för Kungsmads restaurangskola.

- I Växjö har vi en restaurangskola som kanske är den bästa i landet. Personalen där gör ett otroligt jobb med att förbereda eleverna inför deras framtida karriär, vilket vi är väldigt stolta över. När antalet ansökningar till restaurangutbildningarna minskat i övriga landet, har Kungsmadskolan lyckats med det omöjliga, nämligen att vända på trenden och i år har det aldrig varit så många sökande, vilket är fantastiskt, säger Anna Tenje.

Silverbesticken som består av 72 delar, designade av Eric Löfman, användes tidigare vid kommunala representationsmiddagar.

Överlämnandet av gåvan skedde i Restaurang Rädda Råvarans fine dining-del, där elever från Kungsmads restaurangskola och Ryssbygymnasiet, tillsammans med stjärnkocken Klas Lindberg lagat och serverat mat gjord på matsvinn.

Senast uppdaterad: 11 september 2022