Skärpta regionala rekommendationer gäller i Kronobergs län fram till 31 maj

Stäng meddelande

Fritidshem

Braås skola har två avdelningar för fritidsverksamheten. Röda skolan tar emot elever från förskoleklass och årskurs 1 och Blå fritids tar emot elever från årskurs 2 och uppåt. Vi som arbetar på fritidshemmet samarbetar kring skolans mål genom olika teman och aktiviteter. Vi utgår ifrån våra styrdokument och läroplanens kapitel som rör fritidshemmet.

Föräldrar som arbetar, studerar eller är aktivt arbetssökande har rätt till plats på fritidshem åt sina barn. Du ansöker till fritids via kommunens webbplats och placeringstiden anges därefter i Dexter.

Du kan få hjälp av Medborgarkontoret med att fylla i ansökningar. De har öppet på biblioteket i Braås på torsdagar kl. 14:00-19:00. På Medborgarkontoret möter du erfaren personal som talar svenska, arabiska och somaliska.

Öppning

Fritids öppnar kl. 06:00 på Röda skolan. Frukost serveras sedan mellan kl.07:30-08:00 i skolans matsal. Efter frukosten är vi ute tillsammans fram till skolstart kl. 08:35.

Efter skoldagens slut

Eleverna anmäler sin närvaro till fritidspersonal på Röda skolan. Därefter äter vi mellanmål i matsalen.

Fritids har öppet till 17:30 alla veckodagar. Måndag till torsdag slås avdelningarna samman på Röda skolan efter kl. 16:15. På fredagar är alla barn tillsammans på Röda skolan. Glöm inte att säga HEJ DÅ till personalen när ni går hem!

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2020
Förskola och skola