Beslut taget för ny- och ombyggnation av Lammhults skola

Slutgiltigt beslut om ny- och ombyggnation av Lammhults skola har nu tagits av kommunfullmäktige. Lammhults skola byggs om och beräknas stå helt klar någon gång på senvåren 2024.

Antalet barn i Lammhult blir fler samtidigt som skolan är i behov av en renovering. Därför påbörjades 2017 arbetet med att se över möjligheterna kring utvecklingen av Lammhults skola. Nu har kommunfullmäktige gett slutgiltigt beslut om ny- och ombyggnation av förskola, skola, sporthall och bibliotek i Lammhult.

- Inflyttningen till Lammhult är stor och antalet elever ökar. För tätorten Lammhult är det angeläget att ha en fungerande förskola och skola, säger Rickard Karlsson, byggnadsnämndens ordförande (L).

Fastighetsbolaget Vidingehem AB kommer att genomföra byggnationen vilket även innefattar att riva den befintliga låg- och mellanstadieskolan, med tillhörande gymnastiksal och matsal.

− Planen är att vi ska ha den första etappen klar september 2022. Under byggnationen pågår undervisningen som vanligt, fast i andra lokaler på skolområdet, säger Henrik Vernersson, fastighetschef Vidingehem.

Mer information om projektet och planeringen framåt hittar du på vidingehems webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakter

 • Lammhults skola

  Expedition

  0472-26 83 02

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Herrgården, Lammhult

  Postadress

  Växjö kommun

  Lammhults skola

  Box 1222, 351 12 Växjö

  Övrigt

Senast uppdaterad: 14 februari 2022