Information från Ljungfälleskolan oktober 2019

Det har nu gått en bra bit in på terminen och vi vill med detta brev informera om vad som är på gång på skolan.

Utvecklingsområden

Vi arbetar med tre utvecklingsområden på skolan. Dessa är trygghet och trivsel, utveckla undervisningen för ökad måluppfyllelse och digitalisering. Våra ledord i detta arbete är trygghet, trivsel, och kunskap. Varje dag strävar vi efter att göra det bästa för alla fina elever på vår skola. Vi vill veta vad ni tycker om vårt arbete och ber er därför besvara skolinspektionens skolenkät som kommer att skickas ut till er den 4/11 2019. Enkäten tar ca 5–10 minuter att fylla i. Dina synpunkter är viktiga för oss i vårt fortsatta arbete att göra Ljungfälleskolan ännu bättre!

Föräldrasamråd

Ett annat forum för att lämna synpunkter och vara med och påverka utvecklingen på skolan är att delta på våra föräldrasamråd. Du som vårdnadshavare är välkommen till nästa föräldrasamråd den 5/11 klockan 18.00 på Ljungfälleskolan. Ingång vid stora entrén. Anmälan görs till johan.loof@vaxjo.se senast 30/10. Vi bjuder på kaffe/te och fika. Ni får träffa skolledningen och skolans trygghetsperson, Anel. Anel kommer att berätta om det främjande och förebyggande arbetet för ökad trygghet och trivsel som görs på skolan.

Ombyggnation

Som ni säkert redan har sett har vi fått paviljonger på skolgården. I paviljongerna kommer alla elever på Granatäpplet och Skogsäpplet att ha sina klassrum och fritidshem. Anledningen till detta är att befintliga byggnader ska renoveras och byggas om. Första skoldagen för eleverna i de nya lokalerna kommer att vara måndagen den 4/11, efter höstlovet. För elever med morgonomsorg på Skogsäpplet och Granatäpplet kommer öppning att ske i paviljongerna. För elever med morgonomsorg på Äppelbo och Vildäpplet kommer öppning att ske på Äppelbo. Klockan 16.30 går de elever som är kvar på fritidshemmet över till paviljongerna där stängning sker.

Läsårstider och stängningsdagar

Höstterminen avlutas fredagen den 20/12 2019.

Vårterminen startar onsdagen den 8/1 och avslutas tisdagen den 9/6 2020.

Stängningsdagar för fritidshemmet under vårterminen: 18/3 och 10/6 2020.

Välkomna att kontakta oss vid frågor och funderingar.

Emma och Johan med personal.

Emma Linderholm 047041856 emma.linderholm@vaxjo.se

Johan Lööf 047043953, johan.loof@vaxjo.se

Kontakter

 • Ljungfälleskolan

  Expedition

  0470-437 55

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Drabantvägen 4, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun

  Ljungfälleskolan

  Box 1222, 351 12

Senast uppdaterad: 14 februari 2022