Bibliotek

Sandsbro skolbibliotek är bemannat samtliga skoldagar av en fackutbildad skolbibliotekarie som är anställd på heltid av skolan. Skolbibliotekarien heter Karin Torstensson och finns till hands på skolan måndag-fredag klockan 08.00-16.30.

Skolbiblioteksverksamheten är målinriktad och bygger på samarbete med övrig personal på skolan, därigenom uppnås en integrerad verksamhet. Varje klass är schemalagd med bibliotekarien kontinuerligt och lektionerna ägnas åt läs- och språkutveckling samt medie- och informationskunnighet.

Biblioteket befinner sig i en återuppbyggnadsfas, men tillhandahåller skönlitteratur och facklitteratur för barn och ungdomar. Det fysiska beståndet är inlagt i bibliotekskatalogen. Utöver det fysiska biblioteket använder vi oss av det digitala biblioteket Läshörnan som omfattar både e-böcker och e-ljudböcker. De medier som inte finns på biblioteket, kan ofta lånas in från andra skolbibliotek i kommunen. Det centrala Mångspråksbiblioteket används för att möta elever med annat modersmål.

Handlingsplan för Sandsbro skolbiblioteksverksamhet VT18-VT21 , 487 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

 • Sandsbro skola

  Expedition

  0470-79 62 20

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Fyllerydsvägen 29, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun

  Sandsbro skola

  Box 1222, 351 12

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 januari 2021
Förskola och skola